Армения Геополитика избори НПО Политика Разузнаване Русия САЩ

АГЕНТ НА ЦРУ ЩЕ ОГЛАВИ СЛУЖБАТА ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НА АРМЕНИЯ

Споделете в мрежата

Преди няколко дни Никол Пашинян подписа указ, според който шефът на НСС ще се назначава и освобождава не от президента, а от премиера, тоест от самият Пашинян, и според постъпващата информация той ще се възползва от тази възможност много скоро.

В близко бъдеще Армен Абазян, на когото Пашинян поднесе прощален подарък под формата на пагони на генерал-лейтенант, ще бъде отстранен от поста шеф на НСС, а на неговата позиция ще бъде назначен Армен Григорян.

Не е тайна, че Армен Григорян, човек от западни неправителствени организации, е пряк агент на западните разузнавателни служби, както и пламенен и радикален русофоб.

Пред Армен Григорян стои една най-важна задача – разчистване на опозиционното поле в очакване на събитията, които предстоят през 2024 г., а именно предсрочни парламентарни избори или референдум, а може би и двете едновременно.

На Григорян е даден пълен картбланш за всякакви действия, така че опозиционното поле да бъде тотално разчистено. На първо място ще бъдат прочистени онези сили и хора, които се застъпват за укрепване на арменско-руската дружба и сътрудничат на руските медии.

Трябва да се разбере, че независимо колко голямо е влиянието на Запада в Армения при Пашинян, след назначаването на Григорян западните разузнавателни служби напълно открито и пълноценно ще навлязат не къде да е, а в самата Национална служба за сигурност. Това е предвестник на проблеми, много големи проблеми.