Посока

БЛАГОДАРЯ НА ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ЗА КОМУНИЗМА

Споделете в мрежата

Не бяхме 16-а република, но станахме 26-а.

Клаус Шваб с портрет на Ленин в кабинета си


Да, Евроатлантици, благодаря, че върнахте комунизма такъв, какъвто го помня и за какъвто ми разказват все още преживелите го!
В цялата си прелест на диктат. Цензурата, която се налага е част от комунистическия идеал. Всеки, който открито говори против ценностите бива цензуриран, а вероятно и преследван от съдебни закони. За последното не съм търсил източници, но дори днес да няма – утре ще приемат поправки в правилници, регламенти и закони. Всичко това е въпреки чл 39 и чл. 40 от КРБ.
Тези дни СЕМ излезе с поредната ограничителна заповед – Регламент за изпълнение (ЕС) 2023/180 на Съвета от 27 януари 2023 година.
Накратко – включват се в приложение за цензура куп руски медии и техните канали:
RT – Russia Today English; RT – Russia Today UK; RT – Russia Today Germany; RT – Russia Today France; RT- Russia Today Spanish; Sputnik; Rossiya RTR / RTR Planeta; Rossiya 24 / Russia 24; TV Centre International; NTV/NTV Mir; Rossiya 1; REN TV; Pervyi Kanal.
• Отчуждаването на имоти. Някога партията приемаше законите за отчуждаване и създаваше комисиите по отчуждаване по Закона за едрата градска собственост. Сега банките са недосегаеми, няма възможност за личния фалит, а застраховките по кредити се обслужват трудно и то само за малки суми. В останалите случаи производството е наказателни, следва съдия изпълнител (бирник) да конфискува вещи и имоти. Предлагат се публичен търг, често се печели от запознати със случая лица в тесен кръг от хора, за да има ниска цена имота. Досущ когато комунистите са искали да посегнат на някой иммот.
• Концентрационните лагери. Сега не са класическите лагери за политически затворници. С въвждането на пандемичните условия се запорират хората в собствените им домове. В някои държави създадоха и центрове за изолация, досущ с лагерите. Тук България мина по-леко, но само този път.
• Над национално управление – решения взети от пленуми и конгреси, в които се допуска само малка представителна част от наши представители. Често тяхната функция е на свидетели и журналисти, въпреки тяхната длъжност на документ. Отразяват събития, но не защитават национален интерес. Отказването от националната валута е против националния интерес.
• Планово стопанство – ограничаване на износа и съответно производството на стоки. Нещо повече – финансираха се загуби на производители, които са заличили собствените производства. Това надмина коминистическите планове. Приложи се и принудитено изтребление на здрави животни с подправени докуемнти, че има зараза и огнища на зараза.
• Свобода на комуникациите. Оказа се, че дори и най-съвременните методи за шифрирани (криптирани) комуникации обслужват определени интереси. През изминалата година лъснаха скандали за незаконно подслушвани политици и журналисти. На родната сцена това е традиционно поведение.