България Война Геополитика ДАНС Дълбоката държава ЕС Журналистика КОВИД ТЕРОР НАТО НПО Общество Политика Разузнаване Русия САЩ

ДАНС: „РУСИЯ Е ВИНОВНА“

Споделете в мрежата

Специалните служби в България се отчетоха пред служебното правителство, което публикува несекретната част от докладите на ДАНС, ДАР и Военно разузнаване. ДАНС за първи път публично описва опити за влияние върху България – от шпионаж през енергетика до фалшиви новини за пандемията. Политическата нестабилност е засилила интереса на чуждите служби у нас. „Българските“ специални служби обвиняват Русия за всичко лошо, което се случва у нас. В пълен синхрон с кресливите политически марионетки спуснати от Американското посолство. Обществена тайна е, че службите за сигурност на територията на България са изцяло под контрола на САЩ.

Ето част от годишния доклад за дейността на ДАНС, който беше одобрен от правителството.

„През 2021 г. Черноморският регион се превръща в основен театър на интензивна конкуренция и конфронтация. През втората половина на годината Руската федерация започва мащабна хибридна кампания за прекратяване на разширяването на НАТО на изток и запазване на руското влияние в съседните страни. За целта тя ангажира сложен инструментариум, включващ дипломация, военна мощ, специални служби, икономически лостове и зависимости (основно в енергийната сфера), информационно-пропагандни и дезинформационни кампании и кибератаки“, се казва в доклада на ДАНС за средата за сигурност, в която тя премина миналата година.В документа има и специално допълнение, че на 24 февруари Русия е започнала военна инвазия срещу Украйна.Това е определено като “безпрецедентна агресия на територията на Европа от Втората световна война насам”.

Интересно е, че в явната част на доклада на контраразузнаването не се описват твърденията на бившето правителство, че български общественици, включително политици, са получавали по 4000 лв. на месец, за да служат на Москва. В доклада си ДАНС обръща специално внимание на опитите за използване на пандемията от COVID-19 както чрез разпространение на фалшиви новини, така и директно за дискредитиране на български и европейски институции.