България Цензура

ДА МИСЛИМ ПО КАЛЪП

Споделете в мрежата

Може ли музиканти да са цензурирани в социалните мрежи? Явно може!


Вчера на едно благотворително събитие имах възможност да говоря с Петър Писарски. Точно този от група Атлас. Сподели с мен, че са загубили дългогодишния си Ютюб канал с хиладите фенове на него. Опитвали са се многократно да си го възстановят по надлежния ред, но получават само отговори от ботове. Автоматични, че са нарушили правилата на социума? Какви правила бре? Та групата има само собствени материали в канала си. Това е група с дълга история. В песните им няма нецензурни думи, както в стиловете на хип-хопа и производни. Нито сцени на насилие в клиповете.


Направих малък експеримент – качих тяхна песен, която е дори нежна, влязла за моя изненада и в учебни материали. Тази песен дори не събра лайкове в групи, в които винаги за шум имам 50+ лайка. Ако пусна крайно не популярни глупости са 15+ плюс няколко коментара (може и нападки, но коментара).
Лайковете за песента в моя профил към момента са 2, а в другите групи само по 1. Това ми дава основание да смятам, че има целенасочена цензура на не удобни изпълнители.

Ако харесвате творчеството на Атлас – подкрепете ги! Цъкнете лайк в канала им, харесайте страницата им.
Цензурата е грозна машина да запушат устата на изпълнителите. Петър Писарски не веднъж е изразявал собствената си позиция по различни въпроси. Дори и аз не с всички негови гледни точки съм бил съгласен, но са ме карали да се замисля, защо той има тази позиция.

Някой определено иска всички в социалните медии да мислим по калъп – удобните гледни точки!