Посока

Задкулисието се подиграва с вярата

Споделете в мрежата

АВТОР: РОСЕН КАРПУЗОВ

Нови неочаквани висини на задкулисието се показаха наяве. В последната седмица се доказа за пореден път, че задкулисните игри нямат морал и съответно морални граници. Това, което за мнозинството е морална граница, за някои отделни индивиди е цел за престъпване, подигравка и метод за управление. Ако още не сте наясно за какво говоря – започвам с примерите.

Архимандрит Дионисий, от микрофона на Агора България обяви, че са му направили предложение да бъде вицепрезидент на републиката. Самото предложение духовник да е държавник е дръзко действие, но и това не е всичко. Президенстката двойка всъщност е с основа на чалгата. Явно подбудени от „успешната реализация“ на ИТН, за проекто-президент е поставена певицата Луна. Отново поп-фолк певица, която да е уж алтернативна власт на цигулар. Някои хора наистина си вярват и смятат, че манипулират вярата на хората, чрез парични и други материални форми и ценности. Отеца разказа това предложение с голямо огорчение. Защото да си духовен водач на шепа хора търсещи достоен живот за народа си, това не е чрез участие във властта. Духовното водачество е комплект от морални ценности, които да ни водят към по-добър социален живот. Морални ценности, следвайки ги да ни водят в мир и разбирателство, които ни обедияват, а не ни разделят.

Архимандрит Дионисий
Архимандрит Дионисий, Нова година 2021 пред министерски съвет. Кадър архив на Posoka.org

За целите на задкулисието се използваха и други методи основани на вяра. Вяра, че има огнетени сексуални малцинства. Самото деление по признак на сексиални малцинства е философско-психологическо действия над хората, следвайки максимата „Разделяй и владей!“, но целта е упражняване на натиск върху цялото население (дори и малцинствата). В статии на страницата ни https://posoka.org можете да видите множество примери. В стара моя статия, която публикувах в мой блог, обясних схемата за използването на това деление, а целта е кражбата на пари и унищожаване на суверинитета на държавите.

Раделянето на малцинства по каквито и да е признаци, всъщност е популистка манипулация. Целта е да се внедрят закони, в последствие политичски и НПО организации, които да упражняват власт над населението. Най-голямата измама е, че те защитават интересите на обикновени граждани, които са се припознали в това малцинство. В следствие на дейностите на съответните огранизации се вижда, че тяхната дейност е в силно затворен кръг, обслужващ техните структури и нямат дейност с „цивилни“ лица. Пример за това са партии като ДПС, които против конституционните ценности е орган в защита на малцинствата. Дейността им е изцяло в обслужване на олигархически кръгове и чужди интереси. Дейностите на ексминистърката Сачева бяха изцяло насочени в структурите на предишния и работодател и свързаните фондации на НМД (Национална мрежа за децата). Фондациите са уличени в обслужване на финансовия стратег Сорос, последния с издадена заповед за залавяне в Израел.

Вярата доведе и „партиите на протеста“ на политическата сцена. Явно някои индивиди наистина смятат политическата с цена за театрална ложа. Използваха реплики и обещания за подобрение на инвалидите, тези които станаха инвалиди от медицински грешки или изпълнявайки служебните си задължения. Те не само не получиха и най-малко увеличение, което да покрие разходите им, а се намалиха доходите им от новия план за бюджета.