Посока

Идва ли краят на Кирил Петков и неговата власт?

Споделете в мрежата

Преди дни КП загуби и малкото симпатизанти сред пенсионерите. Неговите решения не срещнаха одобрение и популярност сред тези, които той и задкулисието искаха да таргетират, както са учили в мултилевъл маркетинга. Хубавите чужди думички и усмивката не бяха достатъчни, за да ги убеди, затова прибягна до стария гербаджийски похват (който също не е техен, а взаимстван) – пари за пенсионерите. Тези пари не са, за да им купи гласовете обаче, не и в контекста на изборите. Тези пари са усвояване на вяксини, които населението категорично отказва да приеме. Определи сума от 75 лева, които ваксинираните с три дози ваксини пенсионери да получават в продължение на едва няколко месеца. Разчитайки с този финансов похват да завиши изкуствено процентът на ваксинираните и съответно да купи „ваксинационни гласове“. Мерките и натискът от работодатели не даде задоволителен резултат. Но все пак ваксинирани бяха доста голям процент от населението – по принуда. Да точният израз е принуда. Разделението на ваксинирани и не ваксинирани и достъпа до определени социални услуги, достъп до работа, някои работодатели споделиха, че са получили телефонно обаждане с искане да си ваксинират персонала. Емблемите „фалшива новина“ и „слух“ нямат сила, защото натискът е факт.

Да се върна на „подарените“ 75 лева за пенсионерите. Тази по-бедна част от обществото ни, на което така нагло разчита обслужващия персонал на фарма компаниите, че чак си назначиха Кирчо за премиер, човек обучил се на чуждопоклонничество в далечния Харвард. Но не си направиха сметката за българския пенсионер. Той не е тъп, като харвардски цървул, а е обучен в родната макар и комунистическа България. Нагледен пример затова е отказа от ваксини. Ако пенсионерите вярваха в тяхната безпрекословна нужда и изцеление – точно те щяха да са на първата линия и да се ваксинират. Но дори и 75 лева добавки не са камъкът, който ще натежи в тяхното желание. Нагледен пример беше сцена, която се разигра, когато отпечатах няколко листчета с лика на Кирил Петков на банкнота от 75 лева.

Още същият ден, в който този умопомрачителен ум, реши да подкупи пенсионерския ни елит с някакви 75 лева, още тогава в мрежата плъзна картинка с лика на КП под формата на 75 лева. Аз вечерта отпечатах на принтер около тридесет къса. Приготвих ги и на следващия ден, сутринта пред магазина в квартала видях пенсионер на пейката и му подадох едно от тези листчета. Една голяма усмивка се появи на лицето веднага „Охоо това са онези за ваксините ли?“. Заговорихме се с него и той сподели, че в никакъв случай няма да си го причини това с ваксинирането.
Докато говорехме минаха още около 8-9 пенсионера, някои от тях бяха на опашката за магазина, други бяха живущи от съседния блок. Някои от тях приеха на шега листчето и така разбирах тяхната нагласа, която беше твърдо против ваксинирането, други избягваха да се занимават, но отминаваха с думи като „да си ги заврът отзад тия 75 лева, аз няма да се ваксинирам“. Един от тях не се изказа в подкрепа на инициативата.
И така пред моя входа имаше други пенсионери, които взеха по едно листче. Изказа се против едната пенсионерка, а другата като видя лика, веднага смачка листчето и започна да ругае по мой адрес и този на Кирил Петков.

  • Да ви се невиди, затова ли цяла година всеки ден ходеше по протести, Росене? За да докараш този боклук на власт и да се подиграва с пенсионерите? – продължи лелята, като че ли аз съм от екипа на КП. – да си вземе ваксините и да си ги набоде всичките отзад! Не му искам тия 75 лева, с тях няма да ме купи, няма да му мине номера. За балами ни ли има? Може някой с малка пенсия и да му се върже, но не и аз. – продължи нервно да мачка листчето и го хвърли в коша за хартиени отпадъци, пълен с ненужни рекламни материали.

Толкова за Кирчо Простото, чакаме оставката му и следващите избори още тази зима.