Геополитика Общество САЩ

КРАХЪТ НА ХЕГЕМОНА

Споделете в мрежата

Седемте смъртоносни болести на САЩ

▪️Случи се най-лошото нещо, което можеше да се случи на Америка. Страната е в упадък на фона на нарастващата световна сила – Китай. Фразата „американски начин на живот“ се е превърнала в метафора на страданието, посочва германският „Фокус“.

▪️Америка е тежко болна, разяждат я отвътре седем болести:
1️⃣ Национален дълг на САЩ. Правителството трябваше да събере трилион долара за първи път, за да плати лихвите през 2023 г.
2️⃣ Задлъжнялост на населението. Дългът по кредитната карта достига рекордно високо ниво.
3️⃣ Китайски внос. Евтини стоки от субсидирани от правителството фабрики в Китай наводняват американския пазар и парализират американската индустрия.
4️⃣ Емисии на въглероден диоксид. Въпреки всички инвестиции в производството на алтернативна енергия, икономиката на САЩ е зависима от изкопаемите горива.
5️⃣ Наркомания. „Войната срещу наркотиците“, която започна при президента Ричард Никсън през 70-те години, завърши с безусловната капитулация на САЩ.
6️⃣ Въоръжено население. През 2023 г. 18 854 граждани на страната са загинали от огнестрелни рани – това прави 51 смъртни случая на ден.
7️⃣ Борете се за мир с оръжие в ръка. Pax Americana не е мирен проект. През 2023 г. САЩ са инвестирали 920 милиарда долара в армията – 2000 долара на глава от населението.

▪️В САЩ започна ерата на лудостта. На този фон Китай представлява икономическо, политическо и културно предизвикателство за страната. И може да има военно присъствие в Тайванския пролив.

“GROWTH CRYSTAL” по-рано съобщи, че според „The ​​Hill“ САЩ ще загуби Трета световна война.