България Война Геополитика НАТО Политика Румен Радвв Русия Украйна

ЛИЦЕМЕРИЕТО НА ЕДИН ЗЕЛЕН(СКИ) ЧОРАП

Споделете в мрежата

Служебното правителството, съставено от Румен Радев, вчера реши да изпълни решението на парламента за изпращане на военнослужещи за военно подпомагане на Украйна (European Union Military Assistance Mission in Ukraine – EUMAM) за срока на мисията, както следва:

  • един щабен офицер за усилване на Звеното за планиране и провеждане на военни мисии и операции на ЕС в Кралство Белгия;
  • до 5 (пет) военнослужещи (офицери/сержанти) в Многонационалното командване на ЕС за общовойсково обучение в Република Полша и/или Многонационалното командване за специална подготовка във Федерална република Германия;
  • до 50 (петдесет) военнослужещи за обучение за използване на предоставеното в рамките на EUMAM въоръжение и техника, на територията на държави-членки на ЕС, и/или в Република България.

Преди няколко дни, на среща на европейските лидери в Брюксел с президента на Украйна Зеленски, Румен Радев уж твърдо заявил, че България няма да доставя повече оръжие за конфликта в Украйна. „Новината“ бързо обиколи всички медии и дори предизвиква малоброен, но широко отразен протест пред Президентството, организиран от „Да България“, „Промяната“ и други соросоиди.

Този пореден театър, явно цели да замаже очите на българските избиратели и да закрепи рейтинга на Радев, на фона на нестабилната политическа ситуация у нас. Всъщност президентът, като че ли се оказва най-стабилната опора и скритият коз на НАТО и САЩ. Защото вчерашното решение на служебното правителство на Румен Радев, България да изпраща военнослужещи, вече превръща страната ни в активен участник във война срещу Русия. С други думи казано, министрите на Радев изпращат българи да убиват руснаци.

Драги читатели, размислите оставям на вас. Завършвам краткия си коментар с един цитат.

Румен Радев: „Зеленият сертификат дава свобода.“