Бойко Борисов България Война Геополитика Дълбоката държава ЕС Журналистика Общество Политика

„НАЦИОНАЛНИТЕ“ МЕДИИ И „НАРОДНИТЕ“ ПРЕДСТАВИТЕЛИ – ЗАВЕСА ЗА ЗАДКУЛИСНИ ДЕЙСТВИЯ

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев

Пристигна Кьовеши, а в края на посещението й арестуват Борисов… От друга страна, в същото време, пристига военният министър на САЩ, Лойд Остин. Остин ще иска българска военна подкрепа за Украйна. По конкретно да се предоставят български оръжия, а в перспектива да се разположат и чужди войски в България. Това са темите, които са били повдигани от американска и натовска страна, няма основание да мислим, че ще бъдат избегнати.

Сега ще попитам, има ли що годе интелигентен човек, който да не си зададе въпроса, каква е връзката между двете събития? Всички наблюдаваме в момента, че докато текат съдбоносните преговори между военните министри на САЩ и България, в НС и пред МС се разиграват циркове около арестуването на Борисов, обилно коментирани по медиите. И ако всеки нормален човек ще си зададе въпроса, не е ли този цирк планиран, за да отвлече вниманието на гражданите от жизненоважните преговори между военните министри, българските „национални“ медии ни затрупват с несъществените в конкретната ситуация въпроси защо, на какво основание и т.н. е арестуван Борисов. С Борисов може да се занимаваме и утре и в други ден, но днес се решава съдбата на България. Или Борисов е по важен от България?

Не по-различно е и поведението на „народните“ представители. Вместо да притиснат правителственото мнозинство с въпроси за разговорите с военния министър на САЩ, те се занимават с глупости. Защото да се занимаваш с незаконна сеч на дървета, когато палят България, е не просто глупост, а национално предателство.

Интересно какво правеха „Възраждане“, известни като „радикална“, че и „проруска“ опозиция? Освен националния интерес те имаха възможност да защитят в НС и собствения си рекламен образ пред избирателите. Уви, Елена Гунчева задава въпрос за „правата на гражданите“… Надявам се повече активисти да разберат двуличието на тези (поредни) подставени лица в българската политика.

Единствено президентът Румен Радев изми лицето на българската политическа класа, подчертавайки ясно пред медиите, че български оръжия за противовъздушна отбрана не трябва да се предоставят на друга държава. Браво, Радев! Критикувал съм те остро за подкрепата ти за зеления сертификат, но сега заслужаваш адмирации!

В крайна сметка „национални“ ли са медиите и депутатите? Авгиевите обори трябва да се чистят, процесът въобще не е започвал.