България Война Геополитика Политика Правосъдие Русия САЩ

НА ИНСТРУКТАЖ В САЩ

Споделете в мрежата

ОСТАВКАТА

С треперещи ръце, обезумял поглед и сподавен глас, Лицето Иван се опита да изиграе едно набързо режисирано представление, което очевидно е нямал много време да репетира. Късането на някакъв хвърчащ лист, явно имаше за цел да прикрие големия страх и да му предаде решителност. Той наистина изглеждаше като уплашен до смърт клоун, когото са накарали да влезе в клетката на зверовете. Нещо нетипично за клоуните в цирка, които са свикнали само да разсмиват публиката. За тях хищниците в цирка са само обект на възхищение.

ПАТРИОТ

Лицето Иван в САЩ бил станал патриот. Поне така гордо и тържествено обяви многократно пред насъбралите се „мисирки“, както ги наричаше доскорошният му господар. В последно време патриотарството стана много характерно за една нова порода, която черпи вдъхновение и творчески устрем от една малка улица в София с интересното име Козяк. На тази малка уличка учат новата порода, че патриотизмът е смъртен враг на русофилството, че дори и на Православието. Хубаво е да си патриот, особено когато това е подплатено с грантове, медиен комфорт, а в случая на Лицето Иван и със скъпа държавна вила(цял замък), екскурзии и специални покани за тържества на международни организации със съмнителен произход(например някакви си ционисти). Много интересна симбиоза – български патриот и ционисти!

ГЕОПОЛИТИКАТА

Външните интереси, като че ли са най-важната част, която циркът с късане на хвърчащи листчета и шумни патриотични пресконференции, се опитва да прикрие. Лицето Иван започна цирковия си номер с интересно изказване : „Никой не разследваше зловредното руско влияние.“ Атаките срещу Лицето започнали, след като обявил, че ще арестува Путин в името на демокрацията и европейските ценности. В този ред на мисли, ще реши човек, че лично Путин е поръчал ТЕРОРИСТИЧНИЯ АТЕНТАТ срещу главния прокурор на България.

В главата ми изплува въпрос, не са ли инструктирали нашите братя оттатък океана, Лицето Иван, да започне по-ожесточена война със „зловредното руско влияние“ , което е причина България да не се включва по-активно в тоталната война. Естествено, като започне от хората с пари, власт и позиции, обвързани по един или друг начин с Кремъл. За мнозина не е тайна, че самият Бойко има такава обвързаност още от годините си в ДС, а след това като човек в криминалната СИК, в която личи руската връзка. Почетният председател на ДПС също е добре известен с агентурното си минало и специализация в СССР в младежките си години. Тези две политически фигури и обкръжението им навярно са стожерите на „зловредното руско влияние“ у нас. Друг е въпросът, до колко е способно Лицето Иван, да се справи с такава сложна задача, но това е ясен индикатор, че САЩ се опитват да овладеят Съдебната система и чрез нея да започнат масиран натиск срещу „зловредното руско влияние“ в България.
Всичко това идва на фона на контранастъплението срещу Русия, трагедията в проруска Сърбия, която доведе до обиски и конфискация на оръжия (страх от нови партизански движения в тила?) и ожесточената изборна надпревара в съседна Турция за сваляне на неудобния за Колективния запад – президент Ердоган. Твърде много съвпадения, а защо да не се нарекат индикации, които показват, че Колективният запад се опитва да „бетонира“ Източния фронт във войната си срещу Русия. В никакъв случай да не допуска отпор от какъвто и да е вид срещу тоталната си война срещу Русия и то особено в тила на Източния фронт. Този извод звучи логичен, защото, ако трябва да сме честни, на нашите западни партньори досега изобщо не им пречеха корупцията и несправедливостта в България. Напротив те с угода се възползваха от вътрешните борби на политическите банди, за да прокарват по-лесно интересите си.

Днес обаче е различно. Днес залогът е много по-голям – всичко или нищо. Или Колективният запад или Русия и многополюсният свят. Борбата вече е за оцеляване, в която бушоните горят един след друг в името на голямата победа.