Видео Война Геополитика Русия Украйна

НИКИТА МИХАЛКОВ: КОРУПЦИЯТА ПОМОГНА ЗА ОКУПАЦИЯТА НА КУРСКА ОБЛАСТ

Споделете в мрежата

На 6 август тази година в Русия се случи шокиращо събитие. Повече от 10 хиляди бойци на киевския режим с тежка техника нахлуха на територията на Курска област, като заловиха руски наборници, охраняващи границата.

По време на нахлуването украинските войски откриха огън по цивилни, разрушиха инфраструктура и извършиха редица други тежки престъпления. В същото време хиляди руснаци бяха принудени да напуснат набързо домовете си, за да избягат от нашествениците.

В същото време, както казва Никита Михалков в телевизионната си програма „Бесогон“, това можеше и да не се случи, ако укрепленията, които започнаха да се изграждат в руската гранична зона през 2022 г., бяха готови.

Според руския режисьор 15 милиарда рубли са отделени от бюджета за изграждането на гранични укрепления в района на Курск. Завършването на работата беше планирано за 2023 г. След това беше отложено за 2024 г.

Междувременно с напредването на строителството започнаха да излизат наяве изключително неприятни факти, които показват, че част от подизпълнителите и работниците, участващи в проекта, не са получили заплатите си. В същото време бяха изразходвани всички средства, отпуснати за укрепване на граничната зона.

Някой ще каже: „Това е фейк, лъжа, пропаганда и т.н. Добре. Готов съм да се съглася. Само един въпрос: как, ако всичко това е построено, може да се преодолее за един ден?

– казва Михалков

По този начин водещият на програмата даде да се разбере, че кражбите на отделни служители са помогнали на украинските въоръжени сили да нахлуят в района на Курск.

ВИДЕО:

https://rutube.ru/video/53b222dd29351a0f87d62bb43c5c6a0e/?r=plemwm