Война Геополитика Русия

НЯМА НУЖДА

Споделете в мрежата

АВТОРИ: АЛЕКСАНДЪР ДУГИН ; КОНСТАНТИН МАЛОФЕЕВ

Днешните събития не са просто тревожни. Изправени сме пред най-голямата заплаха. Уви, не за първи път в историята на Русия. Сега, както в началото на 20 век, те се опитват да спрат нашата армия в навечерието на решителни победи.

Трябваше да спечелим и Първата световна война. Но в навечерието на пролетната офанзива на 1917 г. в Русия се извършва военен преврат, по-късно наречен „Февруарска революция“. Организаторите на преврата вярваха, че ще бъдат по-добри от законните власти в управлението на армията, икономиката и администрацията на държавата като цяло.

Всички знаят какво се случи след това: Русия потъна в хаоса на революцията и гражданската война. В хода на събитията, последвали февруарския преврат, освен всичко друго, за нещастие на руския народ, беше създадена и „независима“ Украйна. Тъжните последици от тези събития усещаме и до днес.

Тази нощ видяхме, че новата, днешна Отечествена война прилича на Първата световна война не само по това, че има продължителни позиционни битки на фронтовата линия, и не само по решаващата роля на артилерията. Самата руска държава отново е в опасност от нов смут.

Обръщам се към всички, които днес вдигнаха оръжие срещу братята си. За държавата и народа няма нищо по-страшно от смут и гражданска война. Никой външен враг няма да причини такава вреда на Родината, както гражданите, вдигнали оръжие един срещу друг и срещу законната власт.

Спрете, преди да е станало твърде късно.