Общество Спорт

ОЛИМПИЙСКИ НАДЕЖДИ

Споделете в мрежата

АВТОР: КОНСТАНТИН В. КИСИМОВ

Напоследък, не знам точно по каква причина, в „новините“ тук започнаха да ми се появяват множество публикации от американски страници. И аз се зачитам, зачитам се и в коментарите – да видя какво мислят хората на другия край на света…
Ето, гледам, преди два дни, някаква ФБ страница на американска спортна медия публикувала новина с такова заглавие:

„ЛИЯ ТОМАС ПОЛУЧИ ЗАБРАНА ЗА УЧАСТИЕ НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ, ВЪЗ ОСНОВА НА ПРАВИЛО, ЧЕ МЪЖЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ С ЖЕНИ“

Справка и превод по случая:
Лия/Лиа Томас /Lia Thomas/, чието рождено мъжко име не се споменава дори в биографичната му статия в Уикипедия, разбира се, е някакво „трансджендър“ същество – от мъжки пол (навремето на това му се казваше „травестит“), който е тренирал плуване от 6-годишен и който сега иска да се състезава в женското класиране.
Като мъж, в студентските си години, е записал шесто място във вечната американска ранглиста на 1000 ярда плуване свободен стил и други добри постижения (които са на някакви американски дисциплини – дължините са в ярдове). После казал, че се чувства като жена, либерастите го допуснали да се състезава с жените и подразнил много хора, защото са му признали национални рекорди на САЩ за жени на различни дистанции в свободния стил.
„Лия“ е висок 185 см, до ден днешен има пенис (критиците обичат да публикуват такива негови снимки, на които личи това, по бански), не си е слагал гръдни импланти (вероятно – ще му пречат в плуването – оказват съпротивление)… Рекордьор на кроул, дори сред мъжете – от къси до дълги дистанции… А, бе – много яко копеле с нежна душа (или пресметлива?).

И, видиш ли, извън САЩ под управлението на демократите, Лия Томас внезапно спряло да фърфи…
Тези от Олимпийския комитет за Париж 2024 мислили, мислили и, явно, решили, че не е подходящ момент да дразнят целия свят, отворили си правилника на правилото, че жените и мъжете се състезават в отделни класирания и го резнали обосновано… (Томас е кандидатствал за участие именно сред жените, в мъжките квалификации не иска да участва – тъй че, както пише един човек в коментарите: „Не е точно, че му е отказано участие на олимпиадата – отказано му е участие специално и само за женските класирания.“ Т.е. да не се прави на дискриминиран. Просто не са му позволили той да дискриминира жените.)

Всичко това надали е особено интересно или ново. Това, което ми се видя интересно, беше следното: Под новината има към 3400 коментара. И сигурно 90% от тях са в стил: „Е, най-после някакъв здрав разум!“

Не, дори в байдънова Америка хората не са луди! Все повече се убеждавам – никъде по света хората не са луди, преобладава гореспоменатият здрав разум и инстинкт за нормалност. Навсякъде хората са зажаднели за нормалност. На луди се опитват да ни правят всички нас само една управляваща групичка либерал-глобалисти.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122133650684211747&id=61556352431697