Ваксината КОВИД ТЕРОР КОВИД19 Посока

Починали спортисти през последния месец от сърдечна недостатъчност

Споделете в мрежата

От профила на Константин Кисимов, с допъления от коментарите

Чрез Mihail Dimov :
„Новото нормално! Младите и неизвестните спортисти ги гърмят с истински Шмайзер, не с халостни. Толкова сърдечна недостатъчност, в цялата история на спорта няма, колкото през последната половин година.“

Поне трима футболисти са починали от сърдечни проблеми по време на тренировки или мачове само през последния месец:

 1. Marcos Menaldo – 25 годишен защитник от гватемалския отбор „Deportivo Marquense“ почива по време на тренировка на стадион „Marquesa de la Ensenada“ в Сан Марко, Гватемала на 3 януари 2022 г. Причината за смъртта е определена като сърдечен арест / инфаркт.
  https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/marcos-menaldo-dead-heart-attack-25850291
 1. Хърватският футболист Marin Cacic на 23 години, почива на 24 декември 2021 г. в болница, в която е прекарал три дни в кома, след като е припаднал по време на тренировка с отбора си „NK Nehaj“ в гр. Сен, Хърватия. Оповестява се причина за смъртта „сърдечна недостатъчност“.
  https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/crotian-footballer-dead-pitch-collapsed-25777108
 2. Алжирският футболист Sofiane Lokar на 30 годишна възраст умира по време на мач в Алжир, играейки за отбора „Mouloudia Saida“ срещу „Oran“. Оповестено е, че причината за смъртта е инфаркт. Датата е 26 декември 2021 г.
  https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/algeria-heart-attack-christmas-day-25787634

И поне един в болница:

 1. Футболистът от Мали Ousmane Coulibaly (на 32 години) получава кардио-респираторен арест по време на мач от лигата на Катар. Бива реанимиран директно на терена и след това закаран в болница. Той е играл за катарския отбор „Al-Wakrah“ срещу „Al-Rayyan“. Инцидентът е станал в неделя 9 януари 2022 г.
  https://spainsnews.com/coulibaly-suffers-a-heart-attack-and-has-to-be-revived-on-the-pitch/

Мой коментар: Не пишат дали са ваксинирани. Но, всички знаем, че има голям натиск за ваксиниране сред спортистите.

Константин Кисимов: Росен Карпузов, Всички спортисти, състезаващи се на международни състезания или картотекирани за националните, са ваксинирани.