Икономика Корпорации Общество Тероризъм Финанси

ПРОЧЕТЕТЕ ДРЕБНИЯ ШРИФТ, ПРЕДИ ДА ИЗПРАТИТЕ ПАРИ

Споделете в мрежата

АВТОР: БУХОМИР СИЗЪР

Тъй като хората вярват на всичко онлайн в днешния свят, не забравяйте да прочетете дребния шрифт на уебсайта, преди да решите да инвестирате или да изпратите пари. Тъй като светът на криптовалутите отново се срива, извиненията валят наоколо от нелицензирани и неквалифицирани „професионалисти“ в индустрията на криптовалутите. Компании като FTX Trading & FDM (FTX DIGITAL MARKETING) заедно с другите компании, съдържащи FTX в името си, известни като FTX Group, са създадени да извършват дигитална, финансова престъпна дейност в света на финансовия тероризъм. Тъй като тези субекти не са регистрирани като лицензирана банка или лицензирана финансова институция, техният пазар е строго насочен към финансово необразованите и финансово неграмотните хора по света със схеми на „Понци“ и лъжливи маркетингови тактики за извършване на измами.
В момента FTX обявява банкрут в Делауеър, Ню Йорк и Бахамските острови, което кара Съединените щати и Бахамите да се борят за съдебно производството по несъстоятелност. Докато съдилищата се борят за контрол над случая, Сам Банкман-Фрид, основателят на FTX, е разследван за множество финансови престъпления. Когато бяха публикувани факти и на света беше показано как компанията е извършвала своята престъпна дейност, това предизвика шок в индустрията на криптовалутите и много финансови експерти излязоха, за да разбият индустрията. Истории за размяна на партньори в спалнята, наркотици и кражба на клиентски активи, привлякоха вниманието поради липса на професионализъм, етика и опит в индустрията.
Основното правило е да четете дребния шрифт в долната част на маркетинговите имейли, които ви се изпращат като спам, или на уебсайта, в който се регистрирате. Потърсете номера на лиценза, за да видите дали предприятието е автентична фирма, която е регулирана и лицензирана. Бъдете предпазливи към чуждестранни компании, които се опитват да ви въвлекат в техните схеми на „Понци“. Проверете, дали законодателните органи са наясно, че компанията използва интернет за извършване на финансови престъпления. Когато се казва, че „не е банка или финансова фирма и е регистрирано като Fintech фирма“, има голяма вероятност компанията да работи с криптовалута и регулаторите в крайна сметка да я затворят. Ако една компания предоставя номерата на лицензите си и разкрива всички свои партньори в дребения шрифт, то организацията е законна. Не забравяйте, че нечетенето на дребния шрифт може да ви накара да загубите много пари или да ви спести много пари. Бъдете умни, инвестирайте умно и живейте умно.