Александър Дугин Война Геополитика Дълбоката държава Израел Иран

„РЕШЕВА СЕ СЪДБАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО“

Споделете в мрежата

АВТОР: АЛЕКСАНДЪР ДУГИН

Открит е втори фронт срещу хегемона, а те ще бъдат общо пет

Избухването на войната между Иран и Израел е най-важното събитие в съвременната история. Всички конфликти, които в момента се разгръщат в света, представляват борбата на многополюсния свят срещу еднополюсната хегемония.

Израел е същото прокси на хегемона, прокси на еднополюсния западен свят, като Украйна. След бруталния геноцид над палестинците в Газа, след унищожаването на високопоставени ирански военни в Сирия, Иран просто нямаше как да не отговори на това предизвикателство. Заедно с Украйна е открит втори фронт в борбата на многополярността срещу еднополярността.

Сега Западът напълно ще се присъедини към подкрепата на Израел, а шиитският свят вече е напълно мобилизиран в Близкия изток: това са йеменските хуси, ливанската Хизбула, иракските шиити и сега Иран. Всички шиити са във война със световната хегемония – с Израел и САЩ. А Русия воюва със Запада (същата световна хегемония) в Украйна.

Вторият фронт на тази война е напълно отворен. Наближава третият фронт – Тайван, четвъртият фронт – в Африка. Показателно е, че точно в този момент руската армия пристига в Нигер. Ситуацията между Венецуела и Гвиана се нажежава. Това е друг, пети, фронт – на латиноамериканския континент.

И навсякъде виждаме една и съща основна геополитическа картина. Привържениците на еднополюсния свят влизат в пряка физическа конфронтация с привържениците на многополюсния свят. Сега се решава съдбата на човечеството.