България Геополитика Германия Дълбоката държава ЕС Италия Народно социално движение Общество Политика Полша САЩ Унгария Франция

СПАСЕНИЕТО Е В НАЦИОНАЛНИЯ ФРОНТ

Споделете в мрежата

АВТОР: РУМЕН ДЕЧЕВ

Обърна ли Иванчо палачинката?

Иван Кръстев, вече позабравен, напомни за себе си с шокиращото за главен соросоид като него изявление, че: „Сътношението на силите се променя. И ние – Западът, САЩ, Европа – не сме от страната на печелившите“, изложено в интервю за германски вестник. Както се сторило на Петьо Блъсков, “Иванчо обърнал палачинката”… Не мисля, че е така. Синът на бившия зам. зав. отдел в ЦК на БКП е с твърде висока позиция в Дълбоката държава, за да му мине на ум да “обърне палачинката”. Всичко, което казва е добре обмислено. Иначе кой ще му даде колонка в “Ню Йорк таймс”?

Нещо друго има. Нещо друго иска да каже. На мен лично ми прави впечатление пасажът, че 2024 г. ще остане в историята като 1989 г.  Доколкото мога да преценя, Кръстев играе ролята на говорител на Задкулисието. Отколко време например предупреждава, че “теорията на конспирацията” взема широко разпространение и спомага за развитието на “крайно десните” партии. Както и самият той пише в друга статия, “Това, че си параноик, не значи, че никой не те следи”.

2016 или как смазаха националното движение

Има и други интересни дати в европейската история от последните десетилетия, освен споменатата 1989 г. Например 2016 г. Тогава Европа почувства мощен подем на националното движение. Орбан се бе върнал във властта през 2014 г. и за действията му вече се носеха легенди. В Полша “Право и справедливост” го последва през 2015 г. Във Франция растеше подкрепата за Марин Льо Пен, а консервативният Франсоа Фийон победи през 2016 г. глобалиста Ален Жупе на вътрешното съревнование за кандидат на десницата за президентските избори през 2017 г. В Италия “Северната лига”, оглавена след 2013 г. от Матео Салвини печелеше нови привърженици. На знаковия референдум за асоцииране на Украйна с ЕС през 2016 г. групата около Тиери Боде в Холандия извоюва негативен вот, а в Словакия Роберт Фицо затвърди победата си. В Австрия през април 2016 г. кандидатът на “Партията на свободата” Норберт Хофер спечели убедително първия тур на президентските избори (35,4% от 68% гласували), а вторият тур бе толкова грубо фалшифициран, че бе отменен. И макар да успяха да наложат зеления Ван дер Белен на повторните избори, “Партията на свободата” влезе във властта. И, разбира се,  върхът за 2016 г. бе победата на Тръмп на президентските избори в САЩ. Как не го клеветиха и пародираха медиите на Уолстрийт. Уви! Американецът-традиционалист гласува за Тръмп и окото му не мигна. Общественото мнение се бе освободило от заблудите, налагани години наред с фалшиви новини. И за най-наивните стана ясно, че за глобализма всеки бял, който не е хомосексуалист, е обвиняван във фашизъм… Но означаваше ли това, че оттук нататък кандидатите на народното движение ще побеждават непрекъснато? Задавах си със страх този въпрос. Та нима тази мощна структура, все още притежаваща голямата част от банките и парите в света и най-големите медийни групировки, подчинила училища и университети и разполагаща с хиляди платени политици и интелектуалци, ще отстъпи на избори? Предчувствието ми не ме излъга. Реакцията се разви поетапно, като посредством компроматни кампании бяха елиминирани  последователно Франсоа Фийон във Франция и “Партията на свободата” в Австрия. Използваните прийоми показваха целенасочено проведена конспирация с участието на тайни служби, прокуратура, медии. Както казва Кръстев “Нищо че сме параноици, те пак ни следят”. После събориха Фицо в Словакия, където за президент наместиха соросоидката Чапутова. През целия му мандат Тръмп бе преследван като диво животно, а изборите през 2020 г., на които получи 10 млн. повече гласове от 2016 г., бяха фалшифицирани. Единствен великият Орбан оцеля. Като че ли с народната съпротива беше приключено за дълго време, но…

Новата вълна на национализма

Новата вълна на националима избухна още по-мощно, набрала устрем от съпротивата срещу извънредните мерки на манипулираната пандемия от “Ковид 19”. Горещата есен на 2023 г. върна на власт Роберт Фицо, а в Италия глобалистката лява коалиция, оглавявана от бившите комунисти, бе заменена от националистическа коалиция, начело с Джорджа Мелони, израснала като активистка на “Италианско социално движение”. За капак бе победата на “Партията на свободата” на Герт Вилдерс в Холандия. Във Франция “Националното обединение” на Марин Льо Пен води в проучванията на общественото мнение с над 10 процента пред глобалистите на Макрон. Твърдо начело в Австрия отново стои “Партията на свободата” с новия си ръководител Херберт Кикъл, активист от времето на легендарния Йорг Хайдер. В САЩ победата на Тръмп на предстоящите избори срещу изпадналия в пълна деменция Байден не предизвиква съмнение у никого, освен ако… Освен ако отново изборите не бъдат фалшифицирани с измислена пандимия, климатична катастрофа, военно или друго извънредно положение. Да му кажа на Кръстев, въобще не е параноя. Бившият ляв терорист Тедрос Гебрейесус, търсен в Етиопия за престъпления срещу човечеството, но днес оглавил по волята на глобалистите Световната здравна организация, обяви в Давос преди дни новия вирус Х, 20 пъти по-опасен от Ковида. А спри се бе, Тедро, а посмали, Манго. Няма съмнение, че глобалистите ще се опитат да направят нещо през 2024 г., за да спрат  националистите към властта. Те все още притежават огромни пари и власт. Кой може да ги спре?

Народният гняв

Потъпквайки демократичните правила и елементарната законност, глобалистите неминуемо се сблъскват с народния гняв. Изправени срещу милионите протестиращи граждани те няма да устоят. Да припомня, че в България на 3 март 2013 г. в социалните протести участваха половин милион души. И Борисов падна. Какво пречи да го повторим? Надежда ни дават днешните протести на селскостопански производители в Германия, подкрепени от все повече граждани. Влиянието на германските социалисти на Шолц се срива, а свободните демократи, партията партньор в тройната им коалиция, направо са на път да изчезнат. Тракторите навлезли в улиците на Берлин вдъхват оптимизъм. Искането за оставка на Шолц звучи все по-настойчиво. Ако той падне, ефектът на доминото ще се разпростре в цяла Европа. Но вместо да чакаме падането на Шолц, не е ли по-добре да се организираме и поискаме оставката на днешната антибългарска власт. Но да я поискаме така, че да не могат да откажат. Преди да са унищожили напълно енергетиката и селското стопанство, преди да са наложили цифровия затвор и петнадесетминутните градове, преди да са ни вкарали във война с Русия. И само партии и групи, признали национализма като своя идеология, могат да направят решителната стъпка.

Платформата

Никое обединение не може да се извърши без ясна платформа за действие. На базата на опита на гражданските движения и протести от последните 15 години предлагам за обсъждане следната платформа в 12 точки. Важно е да се разбере, че една платформа е толкова по-силна, колкото е по-кратка и по-ясна. Не е въпросът да прибавим към предложените 12 точки още 25, което на практика ще разводни и унищожи платформата, а в рамките на 10-12 точки да формулираме ясно най-важното, което може да ни обедини.

1. Сваляне на антибългарското правителство на Петков, Денков, Василев с обединените действия на патриотични граждански групи и политически партии. Съдебно разследване действията на тройката.

2. Организиране на протестните действия около публични личности с висок морален авторитет, необременени от участие във властта, изповядващи традиционни и православни ценности, с ясна националистична позиция, несвързани с протестантски, дъновистки и други антиправославни групи, участвали в гражданското движение поне от социалните протести през 2013 г. насам.

3. Възстановяване на българския суверенитет в отношенията с Великите сили. Укрепване на границата, недопускане наплив на мигранти, експортиране на успелите да се промъкнат по родните им места. Преосмисляне отношенията с Европейския съюз и ревизиране на договора в интерес на България.

4. Отказ от враждебни действия срещу Русия, вкл. военни доставки за Украйна и икономически санкции. Даване под съд отговорните за въвличането на България в такива действия и пропагандаторите на война. Премахване на чуждите военни бази в България. Развитие на пълноценно икономическо и културно сътрудничество с братска Русия.

5. Отказ от унищожаващите българската икономика климатични конвенции и фалшиви зелени сделки.

6. Излизане от СЗО като глобалистка структура. Разследване законосъобразността и целесъобразността на наложените в България антиковид мерки и търсене на отговорност. Дълбока реформа в здравеопазването, отмяна на статута на търговски дружества за общински и държавни болници.

7. Запазване реакторите на АЕЦ “Белене” и реализиране на проекта.

8. Спешни мерки за подпомагане на дребните и средни български производители, специално на селскостопански производители за производство на здравословна, екологично чиста продукция, без ГМО.

9. Забрана на джендър идеологията. Усилени мерки за защита на традиционното семейство, култура и ценности. Защита на БПЦ. Без гей-паради.

10. Разследване дейността на НПО. Забрана на Отворено общество, БХК и други фондации и групи, ангажирани с антибългарски действия, разпространявали джендър идеология. Лустрация за участниците в тях. Контрол върху външното финансиране на НПО.

11. Ревизия на сделките с държавна собственост след 10 ноември1989 г. Разваляне на концесиите  в стратегическите отрасли, на първо място концесиите за златодобив и управление на водните и енергийни ресурси.

12. Отказ от приемане на еврото. Укрепване на лева. Изграждане на национална, независима и стабилна банкова система. Забрана дейността на офшорни компании на българска територия.

Всички, които одобряват основните насоки на така изложената платформа, могат да заявят подкрепата си в редакцията на в-к “Нова Зора” и да оставят координати за връзка.