Посока

Строителни дейности предизвикаха стрес на жители в кв. Изток, София

Споделете в мрежата

Граждани излезнаха на улицата със страх от земетресение, други гледаха недоволни от балконите и подвикваха на строителните работници. Строежът се намира се на ул. Др. Жолио Кюри, на съседна улица до Столична община – р-н Изгрев.

Баща с едногодишен син на ръце излезна и сподели: „Всичко се разтресе като земетресение, взех бързо детето и излезнах на улицата. Сега разбирам от съседите, че е от тук. … детето се събуди от стрес и плака.“. Още сподели, че е от близък блок на трети етаж и всичко в апартамента е тропало.

Две дами от балконите в непосредствена близост до стрежът. Още при пристигането ми там, разговаряха с хора излезли на улицата, за да спрат строителната дейсност. Явно успяха, защото при преминаването там тежките машини бяха спрели работа. Това беше 16:35, но най-тежко е било в 16:00. „Всичко се разтресе, ще ни сринат блоковете в земята. Ще вдигнат поредния празен блок – вижте наоколо колко празни жилища стоят нови, а те още строят. Нощем през седмицата доставяха материали в един през нощта. Полиция ли да викам, телевизиите ли?“ Това сподели една от потърпевшите дами.