Александър Дугин Геополитика Дълбоката държава Израел НПО Общество Палестина Протест САЩ Сорос

СТУДЕНТСКИТЕ ПРОТЕСТИ НА СОРОС

Споделете в мрежата

АВТОР: АЛЕКСАНДЪР ДУГИН

Според своята идеология (отвореното общество на Попър) Сорос е яростен противник на националната държавност като принцип. Той е открит враг на Съединените щати като държава (оттук и бясната омраза на Тръмп и Тъкър Карлсън). Но той е и открит враг на Израел и особено на Нетаняху. Сорос също е против Англия като държава, затова се бори страстно срещу Брекзит. Сорос мрази суверенната линия на Си Дзинпин, както и Нарендра Моди, който подкрепя Индия като държава на цивилизацията. Структурите на Сорос в Индия наскоро се опитаха да сринат икономическата империя на Адани, който подкрепя партията Бхаратия Джаната, и рупията като цяло (което се провали). В Грузия мрежите на Сорос са поддръжници на Саакашвили (сега се бунтуват срещу закона за чуждестранните агенти в Тбилиси, като същите тези агенти са агенти на Сорос). Сорос стои зад Пашинян, който се отказа от Карабах и се опитва да разруши отношенията с Русия.

Там, където е Сорос, има удар върху суверенитета на всяка държава и всяко правителство. Включително САЩ. И дори започвайки от САЩ. Оттук и логичните протести срещу Израел. Може би това е началото на натрупване на напрежение преди изборите в САЩ, когато победата на Тръмп започва да изглежда все по-вероятна. Тръмп е изцяло за Израел и Нетаняху, така че разгорещените студенти ще започнат въстание срещу него – като BLM(Животът на черните има значение) в последния цикъл. Разбира се, ще бъде ударен и Байдън – той подкрепя Израел по всякакъв начин, а сега брутално разпръсква протести, организирани по класическите сценарии за цветни революции, измислени от Сорос. Това е малко странно – по някаква причина Сорос дави Байдън.
Още нещо. В някои случаи Сорос се отклонява от правилото на „отвореното общество“ и подкрепя откровения нацизъм. Точно така действа и в Украйна. Това също е някакъв бъг в неговата желязна глобалистка ляво-либерална логика. Обяснението тук може да бъде тактически ход – да се използва киевският нацистки режим срещу Русия и Путин (това е когото Сорос мрази най-много), както и явната липса на суверенитет на Украйна. Това не е държава, а обезумяла, кървава, садистична тълпа, която Сорос много обича. По принцип трябва да се отбележи, че Сорос активно подкрепяше либералния нацист Саакашвили в Грузия, когато той управляваше. И пак всички са против Русия. Тоест Сорос понякога прави изключения и използва опитомени крайно десни.
Междувременно студентският бунт за Палестина се разраства и е възможно Сорос да се насочи към апокалиптичен сценарий за гражданска война в САЩ.