Посока

Facebook мами потребителите си!

Споделете в мрежата

Не забравяйте да ни последвате в Телеграм: https://t.me/posoka_org

Почти всеки потребител на смартфон и/или компютър с Интернет връзка е потребител и на социална мрежа. Най-разпространена остава Facebook. точно това е и причината да е широко търсена за рекламиране. Рекламиране чрез споделяне е безплатно, както и ние споделяме новините си там, така и други споделят технин новини. Нищо ново под слънцето до тук.

Преди повече от месец пуснахме и анкета – за коя партия бихте гласували. Анкетата е независима и можете да предлагате и други ваши избраници. Предвид, че отразяваме новините такива каквито са, в анкетата най-много са гласували хора от протестие, хора, които са против представителите на 44-тото народно събрание. Тази анкета би била тенденциозна, ако не достигне до масовия потребител. Затова и платформата на Fecebook предлага платени реклами. Самите платени реклами се делят според тях на видове, един вид е политическите реклами. Анкетата акто такава, както и цялото съдържание на сайта ни Posoka.org е категоризирано на политически, с което няма да споря – политиката ни е любима тема.

от тук нататък се попълват и куп изисквания – двуфакторно удостоверяване във влизане с личния профил. ОК – сигурност е, не ми е за първи път, даже за много от другите услуги в Интернет го ползвам. Потвърждаване на самоличност – ID или на нормален език за българи – лично удостоверение. То може да бъде документ за самоличност – лична карта или паспорт, но предоставят и друг вариант. Данните, за които претендират, че се изискват от вас са Име, рождена дата и населено място. Това можете освен с посочените методи да удостоверите и с нотариално заверена бланка, която е издадена от Вашия профил, маркирана е с уникален номер и не може да я променяте.
Бланката я разпечатвате, трябва да е попълнена на ръка, като не се допуска принтиране дори на имената. Да откриете нотариус също не е лесна работа – отказват ви в момента в който им обясните за какво сте дошли. В някои от офисите ми казваха да потърся друг нотариус, още щом чуят думата „Facebook“. И така след 10 дни влязох в офиса на нотариус Петя Димова (№711), която надлежно завери документа озаглавен „Декларация за самоличност – Bulgaria“. Дължи се и такса за услугата, която съответно заплатих (с радост).

Но тук мъките не свършиха – снимах с телефона си вече попълнената бланка (снимката по-горе е на празна бланка) и качих според инструкцията в съответния раздел. Веднага излезе системно съобщение, че е в процес на одобрение, който ще свърши до 48 часа. Първи опит – отказ с обяснение, че това не е бланката издадена от Facebook. А откъде се взе бре?! Приемам, че е възможно да не е била с добро качество и пуснах втора, след още няколко дни и трета. Така се стигна до сканиране на заветния документ. Два пъти пускам сканирания екзепляр и два отказа съответно. Изтеглих нова бланка, която по нищо не се различаваше от първата.

Компанията очевидно лъже, защото изтеглената бланка на български език е единствената, която може да се завери пред български нотариус. Изтеглената пвоторно е със същият номер, както и преди месец т.е. не се променя във времето. Няма връзка с екип или който и да е било за отговор на въпроса „защо?“. Ще опитам и след изборите, току-виж се случило следизборно чудо! Вече никой не е способен да ме убеди, че няма Deep State и обслужване на конкретни политически цели! Не ми казвайте, че в продължение на един месец, аз нещо съм объркал, защото прочетох всичката налична докуемнтация на английски, български, руски и испански език, за да съм сигурен в разбирането на изразите.

Не забравяйте да ни последвате в Телеграм: https://t.me/posoka_org