България

БИВШИ ГЕРБАДЖИИ НЯМА!

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев

„На въпрос възможна ли е евентуална коалиция с партия ГЕРБ, но само ако председателят й Бойко Борисов се оттегли, Христо Иванов заяви, че първо трябва да се види дали нормалните хора в партията биха могли да се разграничат от Борисов…”, съобщава Медиапул за интервюто на Хр. Иванов в „Панорама”. Витиевато, но многозначително! Особено ме впечатли за „нормалните хора в ГЕРБ”! Защото аз съм от тези, които смятат, че в ГЕРБ няма нормални хора. Има прости кърджалийски (и от други окръзи) п*ки, има Цвъки, има Лъчо Мозъка, има Барни Ръбъл, има леля ви Цеца, има един дето охранявал наркотрафиканта Мето Илиенски, Николинка Ангелакова и подобни. Но нормални хора няма и не може да има. Какво представлява Борисов или Боко Рапона, както му викат в мутренските среди през 90-те години, се разбра още по време на първата му година като главен секретар на МВР при царя. Разбра се за СИК, че мутри са платили, за да го имат за свой генерал, разбра се за наркотиците. Разбра се и простотията му, която извираше от екрана, където той стана „постоянно присъствие”. При тази широка и многообразна информация да твърди някой, че отишъл в ГЕРБ с добри помисли, може да се възприеме само като виц.

Много хора са изненадани от изказването на Христо Иванов, да се чудиш защо? Христо Иванов е министър в гербаджийския служебен кабинет на т.н. проф. Близнашки, а след това, логично, и във втория кабинет на Борисов. Като знаем, че с това всъщност се изчерпва трудовият стаж на напористия наследник на комунистическата фамилия Бойкикеви, картината става пълна. Хрантутеникът не е алтернатива, той е гербаджия по дух.

Наистина започва да става смешно, но и друг, още по-автентичен гербаджия, се бута в протестите и се изкарва „алтернатива” на Борисов. Георги Георгиев от „Боец” е бил координатор на ГЕРБ за Видин. Той искрено мрази Борисов, защото не го издигнал за кмет… Влизам му в положението. Не блести с интелигентност, по-скоро е от категорията на Барни Ръбъл, шансовете му в живота са ограничени. Остават му протестите. Ама егати протестите срещу ГЕРБ, дето ги водят гербаджии…

Като имам предвид тези двамата, а и други като тях, мога да заключа – бивши гербаджии няма! Гербаджийството е състояние на духа. И щом някой го е демонстрирал веднъж, ще го демонстрира и втори, и трети път, стига да му се отвори шанс. Не им давайте този шанс! Опасно е за околните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *