България Ваксината КОВИД19 Политика

В ОБЩИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ МАРАЗЪМ СЕ ВИЖДА И СВЕТЛИНА

Споделете в мрежата

Автор:Румен Дечев

Маразъм – само така мога да охарактеризирам предстоящите парламентарни избори. Огромното недоволство от ГЕРБ се изрази в мащабни протести и хилави, лигави или направо отвратителни политически проекти. Като комбинацията Валери Симеонов – Марешки, например. Само тя ли? Представете си адвокатчето Хаджигенов, дето иска да променя конституцията в полза на джендърите?! До него дебелият Бабикян, израснъл под крилото на Хубавото Наде, поработвал и с Отворено общество. Към тях пчеличката Мая, която от цвят на цвят, от мутра на мутра – от Васил Илиев, през братя Галеви, до Васил Божков-Черепа… Най-известната “алтернатива” се оказа клоунът Слави Трифонов, да пази Господ! И т.н. до “националиста”, прозван „Копейкин“, промотиран от БТВ, че уж нямало да взема субсидия,… Взе си я, че си купи кола и къща. Няма как да забравим путинистите на печално известния Николай Малинов, нито Войводата с шкембето, нито златния среден пръст на Волен Сидеров. Край няма, блато, блато, блато – черно, вонящо, завличащо!

И, все пак, в общия маразъм проблесна светлина. В замислената да ни направи роби пландемия изскочи един доктор и като се запъна. Голям инат! За Мангъров ми е думата. И в него ми е надеждата!

One Reply to “В ОБЩИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ МАРАЗЪМ СЕ ВИЖДА И СВЕТЛИНА

  1. Ако един Мангъров чакаш да те оправи… и на теб ти е хилаво „решението“. БОКЛУКЪТ е ГОЛЯМ, гафовете им – безброй и „вирусите“ с „мутциите“ – само поредно средство за манипулативно потискане, изключване и контрол над и без това изключените – да не шават и не знаят много. Самото разделяне на уплашени и не е вече успех за ТЯХ – ще ни хвърлят едни срещу други. Нужен е глобален и локален порив, натиск към ВКЛЮЧВАНЕ НА ИЗКЛЮЧЕНИТЕ в РЕШАВАНЕТО на общите проблеми -ПРЯКО, а не само плач и чакане от все същите да се „стреснат“, променят и решат пак ТЕ за нас и вместо нас. Което предполага свързване на изключените в независима сила преди всякакви партии, политици и др. посредници за извоюване на ПРАВА да РЕШАВАТ сами, когато избраните и претендиращи да им служат ги ПРЕДАВАТ, забравят и изоставят по една или друга причина. Има вече такива инициативи, нужна е гражданска мобилизация за успеха им. Не чакане от едни „спасители“ и надежди за милост от вълците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *