България избори Корпорации Общество Политика

ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ Или Коцето в БТВ

Споделете в мрежата

АВТОР: РУМЕН ДЕЧЕВ

КОЙ ГЛАСУВА ЗА КОСТАДИНОВ И СИДЕРОВ?
Анализирайки преминалите избори, неминуемо си поставям въпроса за гласоподавателите на “Възраждане”. Възможно ли е да има толкова слепи и невежи хора? Този въпрос не е нов. Години наред си го задавах по повод избирателите на “Атака”, които избори след избори гласуваха за фалшив герой като Волен Сидеров. В крайна сметка Сидеров изпадна до половин процент. Но колко години трябваше да минат, колко дивотии трябваше да извърши “Атака” в парламента, за да могат избирателите й да разберат нещо, което е ясно от пръв поглед. А именно, че Сидеров е пропит от меркантилизъм човек, абсолютно лишен от каквито и да е морални ценности. Да оставим изявите му в “Демокрация”, където пишеше “Национализмът е последното убежище на комунизма”, да оставим гастрола му в “Мултигруп”, макар тези факти да са достатъчно красноречиви. Но Сидеров е “поетът”, който бе написал “Срамувам се от майка си и баща си”. Това е напълно достатъчно, за да си направи човек заключението с кого си има работа. Уви, избирателите на Атака не си правеха никакви заключения, те “вярваха”… Трябваше 15 години да мъчат себе си и България с подкрепата, която оказваха на декадентския поет, преди да просветне нещо в главите им. Но България вече бе затънала до шията в лайна. Благодарение и на тях.

Сега същото се повтаря и с Коцето, сполучливо наричан Копейкин. Не беше ли Коцето в листите на презрения от всеки честен човек Стефан Софиянски? Не беше ли дълги години заместник на Шкембе войвода, негов морален образ и подобие, не прескочи ли след това при Валерката Симеонов и не се ли прегърна накрая със Сидеров. Не е ли това достатъчно, за да си направим заключението? Абсолютно достатъчно е. Тогава как да определим избирателите на Костадинов? Освен с партийната си одисея последният се прочу и с измамата със субсидията. В прав текст заяви по време на изборната кампания, че ще я върне, с което привлече определен брой гласове, достигна 1% и получи субсидията. Обаче въобще не му мина през акъла да я връща, както беше обещал. Не стига това, ами, точно след като я получи, започна ударно да се сдобива със скъпи имоти, което породи съмненията, че си ги купува с партийните пари. Това всичко е известно, то е достатъчно за нормалния почтен човек да си направи своите изводи. Но не, една все по нарастваща тълпа аплодира варненския измамник, който последно е заявил, че иска цялата власт, за да реши великите задачи, които историята му е поставила. Епопея Сидеров №2. И Сидеов искаше цялата власт, за да почне да изпълнява предизборните си обещания, раздавани с пълни шепи на невежите му последователи. Разбира се, отчитам, че и при Сидеов, и при Костадинов се присламчва една група деморализирани кариеристи, които правят своите лични сметки. Думата ми не е за тях. На тях всичко им е ясно, точно и за това са при Костадинов. Но искам да направя още един опит да отворя очите на обикновените избиратели, които искрено вярват, че Копейкин ще защитава някаква национална кауза.

СПИСЪК НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗЯВИ НА КОСТАДИНОВ В БТВ
Ето списък на изявите на Костадинов в БТВ от последните месеци. БТВ е изключително мощна медия, най-мощната в България. Нейните предавания се гледат от стотици хиляди зрители. Излизането на Костадинов по БТВ вече предопределя и добър резултат на изборите. Но БТВ е и телевизия, известна с глобалистките си, антибългарски позиции. В това едва ли някой се съмнява. Но задават ли си въпроса избирателите на Костадинов, защо той се очертава такъв любимец на “антибългарската телевизия”? Не буди ли този факт подозрение у тях? По принцип антибългарските сили търсят подобни персонажи – властолюбиви, користолюбиви, морално нечистоплътни. И ги лансират, срещу услуги, които ще очакват в бъдеще. Нещо друго, което избирателите на “Възраждане” може би не знаят, е изключителния подбор по списък на хората, които се канят в политическите предавания на БТВ, а и не само в политическите. За яснота ще дам един пример. Преди 10 години на президентските избори от инициативен комитет издигнахме кандидатурата на проф. Николай Василев за президент. Проф. Николай Василев бе последователен и непримирим борец за справедливост и демокрация, известен от времето на социализма. Горещ патриот и крайно популярен в страната, често канен в медиите, но без БНТ, НОВА и БТВ. Там не го допускаха да стъпи. Обаче в предизборния месец БТВ обяви, че ще даде думата на кандидат-президенти, които нямат пари да си платят тарифата. В БТВ тя е космическа, от порядъка на няколко стотин лева на минута. Откъде такива пари у един честен университетски професор? Тогава аз, като председател на предизборния щаб на Н. Василев, се обадих в БТВ. “На кой кандидат сте представител?”, ме попитаха. “На проф. Николай Василев”, отговорих. “За него не се отнася”, беше пък техният отговор. Разбирате ли сега, защо когато за доказан патриот и безкрайно честен човек като Николай Василев БТВ “не се отнася”, обаче се отнася за Коцето Копейкин и то твърде често, значи имаме проблем. Нека избирателите на “Възраждане” помислят над този проблем, ако са в състояние. А може би ще им трябват 15 години като на избирателите на Сидеров? А може би това са същите объркани избиратели? Не знам. А ето участията на Костадинов и един от неговите хора в предавания на БТВ, където по принцип не допускат опасни за статуквото личности:

18 ноември “Лице в лице” – Деян Николов от “Възраждане”
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/dejan-nikolov-partija-vazrazhdane-shte-nastojava-za-referendum-za-priemaneto-na-evroto-i-za-izlizane-na-balgarija-ot-nato.html

29 октомври “Лице в лице” – Костадинов
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/kostadin-kostadinov-biznesat-i-rabotnicite-iznemogvat.html

17 октомври “Лидерски интервюта”: Костадин Костадинов от „Възраждане“
https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/liderski-intervjuta-kostadin-kostadinov-ot-vazrazhdane.html

16 октомври Лично интервю: Кандидат-депутатът Деян Николов от “Възраждане” в „Тази събота“ с приятелката си
https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/video-sabota/lichno-intervju-kandidat-deputatat-dejan-nikolov.html

23 Септември 2021 “Лице в лице” – право на отговор поповод изявление на Костадинов – хитър начин отново да се вкара името му в ефир.
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/pravo-na-otgovor-3.html

17 септември: “Лице в лице” – Костадинов за маските
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/kostadin-kostadinov-za-protesta-na-vazrazhdane-sreshtu-maskite.html

13 август “Лице в лице” – Костадинов отговаря на въпроса “Изправени ли сме пред правителствена криза?”
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/izpraveni-li-sme-pred-pravitelstvena-kriza.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *