Беларус

ДА МРАЗЯ ЛУКАШЕНКО?

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев

Компрометираните медии на статуквото натрапчиво ни вменяват задължението да мразим Лукашенко. Разбира се, щом трябва. Но нека все пак да видим защо? Ето кратък списък на белите, които е извършил.

  1. Лукашенко изпъкна като лидер и бе избран за президент в борбата си срещу корупцията в Белорусия. По времето, когато го избираха, Белорусия, както и останалите източноевропейски страни, вече бе тръгнала по пътя на либералното разложение. С изключителна воля и решителност Лукашенко се справи с корупцията, предотврати приватизацията, спаси държавните предприятия, селското стопанство. В резултат Белорусия остана индустриално развита страна с интензивно селско стопанство. Не на последно място Лукашенко направи това, противопоставяйки се на последователните опити на руските олигарси, поддържани от Путин, да приватизират проспериращите белоруски предприятия. Не един руски олигарх усети комфорта на мазето в белоруското КГБ. Което няма как да не ме впечатлява, особено като знам как проруски олигарси от рода на Пеевски, Божков, ТИМ и сие са се разпасали в България.
  2. В резултат Белорусия не позна трагичната демографска катастрофа на България и Русия, където едно не раждат деца, защото няма с какво да ги гледат, друго, при първа възможност заминават в чужбина да търсят работа и просперитет. В Белорусия има многобройно младо поколение, а следователно в нея има живот и бъдеще.Точно обратното на България. По един парадоксален начин последните протести в Белорусия свидетелстваха за нейния просперитет. Всеки мислещ човек трябва да се запита: откъде това многобройно, образовано и недоволно младо поколение? Ако Лукашенко се беше провалил в своите начинания, то просто нямаше да съществува.
  3. Лукашенко създаде просперираща страна с изключително качествено безплатно образование и безплатно здравеопазване, за което у нас, а и не само у нас, хората могат само да мечтаят. Това качествено образование стана основата на бързото развитие на новите технологии в Белорусия, което я постави сред световните лидери в тази област. Днес всяка световна компания на хайтека отваря офис в Минск.
  4. Последно по ред, но не и по значение Лукашенко не се поддаде на „Ковид-1984“, въпреки натиска и получените изгодни финансови предложения. Той спаси здравето, включително психическото здраве, на белоруския народ. Спаси самочувствието им на суверенна нация.

Вероятно много от „злодеянията“ на Лукашенко съм пропуснал, но и посоченото е достатъчно, за да обоснове моята ненавист към него. Мразя те, Лукашенко! И най-вече защото не се появи в България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *