България Общество

ДИКТАТУРАТА НА ПРОСТАКА

Споделете в мрежата

АВТОР: РУМЕН ДЕЧЕВ

Политическата ситуация, в която изпаднахме – двете най-големи партии в парламента да са ГЕРБ и ИТН – отчетливо показва, че едно огромно неграмотно мнозинство упражнява своята жестока диктатура срещу по-цивилизованото, но беззащитно малцинство.

Бях в събота и неделя на морето. Огромни рекламни табла умоляват гражданите да пазят плажа чист. Накрая на плажната ивица са подредени кошчета за боклук през максимум 30 метра. Тръгваш по плажа – фас до фаса, костилки от праскови, пластмасови бутилки, чаши, сламки, лъжици и т.н. както си му е редът. Лежи си нашият Селяндур на плажа, пуши си, след това изстрелва фаса в пясъка… А после отива и гласува за ГЕРБ или ИТН, което е едно и също.И го прави убедено, по съвест, с пълното съзнание, че спасява България.

Има и едни такива с кучета. На плажа с куче. Ама то е ваксинирано, какво е сладко. Ах, на мама, я да влезем в морето да поплува (че и да се изпишка). После се прибира и гласува за ДБ. Тя е природозащитник, възхищава се от Европа и от Макрон… А си е простотия отвсякъде.

Гледах кадрите с полицейското насилие над демонстрантите. Да оставим това, че тия, които го упражняваха над абсолютно невинни младежи, са пълни говеда, ама и колко са прости, да ги ожалиш!. Влачат жертвите си, за да ги налагат на скрито зад колоните. Крият се да не ги снимат протестиращите. А там зад колоните са камерите на службата за охрана. Няма такъв прост народ… Сетих се всички вицове за милиционери от едно време.

Обхванала ни е отвсякъде простотията и няма спасение. Каква демокрация, какви 5 лева? Диктатура на простака, това е България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *