Посока

До участниците в протеста Основи цели на промяната

Споделете в мрежата


Мнозинството от хората на площада искат независима, свободна, рационално управляваща своите не малки ресурси в интерес на хората държава. За съжаление българската държава е прогнила и мутренска.

Борисов, с кюлчетата злато в шкафчето си, е символът на това загниване. Но неговата оставка ще реши ли всички проблеми? И как ще оценяваме надеждността на тези, които искат да го заместят? Ако някой ви предлага политическа програма, ограничена с искане за оставката на Борисов и пожелателната фраза: „Ще премахнем корупцията и ще увеличим заплатите” (Борисов я произнасяше непрекъснато преди 11 години), бъдете сигурни, че искат да ви измамят.

България се нуждае от широка структурна промяна, а не от лицемерни пожелания. Сайтът „Посока” публикува за обсъждане своя платформа за промените, обобщение на вече поставяни искания на разрастващото се от 10 години гражданско движение. Очакваме вашите коментари и предложения на мейла:…….
Ето и част от най-важните искания:
1.България е суверенна държава. Предложенията на Вашингтон, Москва, Брюксел, ООН или СЗО изслушваме с внимание, но приемаме единствено, ако са изгодни за страната ни.
2.Днешното българско общество преживява икономическа и социална катастрофа, равнозначна на геноцид над българския народ. Виновниците за този геноцид трябва да бъдат съдени.

  1. Българската земя не е просто стопанско средство. Тя е територия, изразява националния суверенитет и принадлежи на българските граждани. Никой не може да я монополизира. Българските граждани могат да притежават до 1000 дка земя, а юридически лица до 3000 дка. Държавата притежава не по-малко от една трета от националния поземлен фонд.
  2. Стратегическите ресурси на страната – водата, бреговата ивица, подземните богатства и тяхната експлоатация, ж.п. и шосейната мрежи, ядрената енергетика, енергоразпределителната и водоразпределителна мрежи, военната промишленост – са изключителна държавна собственост.
  3. Ревизия на всички сделки (приватизационни и концесионни) с държавна собственост от 1989 г. насам. Разваляне на неизгодните. Незабавно прекратяване концесията с „Дънди Прешъс” за добив на злато. Печалбата от нея е за около 20 млрд лв. годишно, а България получава 1,5% от необявената и неконтролирана печалба. (около 30 млн. лв.), недостатъчни дори за рециклиране на замърсяванията. Прекратяване концесията за водноразпределителните дружества и отнемане лиценза на електроразпределителните, безжалостно експлоатиращи българските граждани.
  4. Криминализиране дейността на офшорните фирми.
  5. Усилена защита на българската национална култура и традиции, на българската православна вяра. Техните ценности единствено могат да възпитат здраво и отговорно поколение, способно да отстоява своите интереси. Борба с джендъридеологията, дехуманизацията и деморализацията на съвременния попарт (глобалистки реализъм). Извеждане на чалгата от музиката и социалния живот.
  6. Защита на българското семейство и семейни ценности, като основна обществена структура.
  7. Изгонване от страната на чужди фандации и центрове („Отворено общество”, „Америка за България” и др. под.) систематично занимавали се с антибългарска дейност. Лустрация за членовете на всички псевдограждански групи (т.н. соросоиди), които, платени от тези фондации и центрове, са обслужвали антибългарски цели.
  8. Унищожаване на организираната престъпност и рязко намаляване на битовата. Подпомагане самоорганизацията на гражданите за законна защита. Лустрация за лицата, свързани с организираната престъпност, криминалната приватизация, тежки форми на престъпления по служба и участващи в ръководните структури на ГЕРБ.

Споделете вашето мнение. Очакваме ви! posoka.org …..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *