България Ваксината КОВИД19 Протест

ЗА ДА ПОБЕДИМ Обръщение към участниците в протеста

Споделете в мрежата

Ние, групата “Съпротива”, организаторите на протеста от 20 октомври пред Министерството на земеделието, сме в гражданското движение от много години. Участвахме в протестите срещу ГМО, срещу шистовия газ, срещу войната в Сирия, в защита на невинно осъдения Йордан Опиц, срещу бандитските концесии и цените на тока и водата, в огромната вълна от протести през зимата на 2013 г., в съпротивата срещу продажба на българска земя на чужденци, срещу приемането на Истанбулската конвенция, за оставката на Борисов миналото лято и т.н. Искаме да споделим своя опит. Той е най-ценното, което имаме.

ГОРЧИВИЯТ ОПИТ ОТ 2013 ГОДИНА
През зимата на 2013 г. протестите придобиха небивал размах. На улицата излязоха половин милион души. Всичко даваше надежди, че нещата могат да се променят. Уви, с помощта на подставени групи и фалшивите медии стихийният протест бързо бе сведен до ограничени размери. Огромно остана разочарованието сред участниците в него, което ги отдръпна от движението. Остана обаче и опитът, който сме задължени да използваме, ако искаме да победим. И на всички трябва да бъде ясно, този път няма да ни ударят само с цените на тока, този път на прицел е нашият живот. Този път нямаме право да губим.

Слабата организация е болната страна на стихийните протести. Тя дава възможност движението да бъде манипулирано от подставени групи и партиите на статуквото, които в минути на народен гняв изтръпват в ужас. През 2013 г. прилагаха тактиката на измаряне на протеста – безсмислено обикаляне на улиците и игнориране на исканията за радикални промени. На едно събрание в залата на КНСБ гласувахме важна програма от няколко точки. Нямаше и един въздържал се, никой не посмя да се противопостави. Когато излязоха от залата “организаторите” мигом я забравиха, а повече не ни събраха, за да им потърсим сметка. Същото стана и на протестите от миналото лято. Кой ги организира? Наложеното от съмнителни медии съмнително трио от соросоиди. Какви искания бяха издигнати? Едно единствено – “Оставка!”. Оставка и какво? В парламента влязоха соросоиди и джендъри, на власт дойдоха тия, които искат да ви принудят да приемете отровната инжекция… Защото “организаторите” ограничиха организацията до самите себе си и избягнаха въпроса за необходимите промени. В крайна сметка закриха самия протест.

ВЪПРОСЪТ ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА
Всички манипулации в гражданското движение опират до липсата на организация. Когато една затворена група организира и направлява протеста, тя може лесно да го измори, разбие и отклони във фалшива посока. Единственият лек срещу подобна манипулация е масовото участие на гражданите в организацията му. Затова се обръщаме към вас с най-настоятелно искане. За да има силен протест, за да победим, включете се в организацията на протеста. Масовото участие в организацията унищожава възможностите на малките групи за манипулации, придава размах на движението, което, ако не обхване цялата страна, няма изгледи за успех. За това са необходими много много малки на вид и откъснати едно от друго действия. Но само обединени в едно цяло те гарантират победата. За осъществяването на тези много действия се изисква енергията първоначално на стотици, а в перспектива и на хиляди граждани. Разберете го. Протестът зависи от вашето участие в организацията. Не чакайте някой друг да направи всичко, а вие само да повикате на площада.

КЪМ ТЕЗИ, КОИТО СА НЕПРИМИРИМИ
Очакваме тези, които са осъзнали големия залог, които са непримирими, които са готови да се включат отговорно в борбата, да ни потърсят. Заявете своето желание да се включите в организирането на протестите с лични съобщения до профилите на участниците в “Съпротива” и мейлите, които посочваме отдолу. Разпространете това Обръщение. Заедно ще победим!

Румен Дечев, https://www.facebook.com/rumen.dechev

Ботьо Кунчев, https://www.facebook.com/messages/t/100040644800127/

Кирил Георгиев, https://www.facebook.com/messages/t/100000669795345/

ro6аs@yahoo.com

dimovrum@yandex.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *