България Политика

И ДА АНУЛИРАТ ПОДПИСА ТИ ЗА ЕВРОТО!

Споделете в мрежата

АВТОР: РУМЕН ДЕЧЕВ

На ти булка „Жур дьо Спас!“ (Спасовден) Поредният тарикат се оплете в лъжите си. Оказва се, че любимият на медиите Кирил Петков все пак има канадско гражданство. Той винаги приказва повече от необходимото и затова трудно му се разбира. Но ето цитирам: „Когато този гражданин (български гражданин с допълнително чуждо гражданство – бел. моя Р.Д.) желае да участва в упражняването на властта в Република България, достатъчно е да се освободи от чуждото си гражданство и да запази само българското. Аз направих всички тези стъпки. Това е конституционен въпрос, аз не съм специалист по това, но възможно ли е според вас един български гражданин да е направил всички възможни действия, но да се чака бележка или някакъв административен акт на чужда държава и това да предопределя неговите права и още повече възможността на българския народ да избира кой да бъде народен представител, министър или президент.“

Тинтири минтири! Българският народ иска, и е нормално да го иска, да не го управляват чужди граждани. А този който възнамерява да участва във властта, трябва овреме да премахне чуждото си гражданство, защото кое гарантира, че чужд гражданин ще защитава българските интереси? Както при Кирчо беше с подписване на споразумението за приемане на еврото. Чии интереси защитаваше Кирчо тогава? Само не и българските. Кирчо твърди, че бил подал молба за освобождаване от гражданство. А резултатът не го интересува. Все едно да подадеш молба за работа в Софийска община и на другия ден отиваш и питаш къде ми е бюрото. Кирчо, а спри се малко. Омръзна ни от тарикати, човече, омръзна ни. И не се прави на ударен, ами си събирай багажа и напускай длъжността, която заемаш незаконно. И да анулират подписа ти под съглашението за еврото!

И се чудя на тази мода да се назначават за министри хора, работили в чужбина. Ако има нужда от специално експертно мнение, назначавайте си ги за съветници, там няма пречка. Но самият факт да назначаваш за министър човек, който не е изцяло свързан с България, буди у мен съмнения. Това го казвам за президента, Слави Трифонов и прочие, които се бият в гърдите, тикайки подобни съмнителни фигури. От царя тръгна тази мода и бе катастрофална за България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *