Посока

Кои са жертвите на Ковид?

Споделете в мрежата
Close-up medical syringe with a vaccine.

Преди няколко дни мой приятел публикува новина за това как е протекло заболяване със симптоми на Ковид. Болната жена, за която той пише е неговата майка, на 68 години и в момента се възстановява благодарение на адекватна лекарска грижа. Но по-добре е да прочетете от първо лице разказа, а след това ще оставя възможност за коментари. Текста е запазен без редакторска намеса.

Дата: 05.11.2020 г.:

И така да кажа и Аз: Майка ми се разболя…накратко.След като имаше подозрения си направи тест в Пирогов ,оказа се положителен и се карантинира.Обадиха се от РЗИ Толбухин да питат къде е въпреки,че в документите след теста бе дала софийския си адрес.След около седмица положението и се влоши започна да кашля остро и да не и стига въздух…знаете.След консултация с Г.П. която се обади за линейка в 12 часа през ноща и се обадиха и и казаха….да си стои в къщи.На следващият ден ГП. отново подаде сигнал.ЧАКАХМЕ БЪРЗА ПОМОЩ 2 ДНИ!!!Отново отказаха да я вземат в болница,предписаха и кръворазреждащи медикаменти и си отидоха….Благодаря на ГОСПОД-милостивия , на медиците, които дойдоха и на д-р Kalina Devetakova
-чудесен доктор и ЧОВЕК, че майка ми вече е
добре и се възстановява.На следващият ден звъни балчишки милиционер да я пита защо не си била в къщи….ядоса я и обяснението било, че от Толбухин така казали….На следващия ден пак звъни: друг милиционер от Балчик (М*в се представил) пак да и търси сметка защо не си била в къщи…МАШШАЛА МАЙОР М*В!!! Има и още, но изводите за мен бяха, че КОВИД отделенията имат капацитет, но никой не иска УМИРАЩИ В СВОЯ ДВОР!!! П.С. В деня на зова за помощ имаше не повече от 1000 положителни… още веднъж благодаря…на Бог!!! И за по уплашените: Спокойно – шанса да си умрете в леглото(както се казваше за мечтана смърт) е по-голям, отколкото в Линейка.

Странно ми е как хоспитализират болни от Ковид, линейки летят нон-стоп. Партийни величия винаги са с приоритет (това не е странно), но близките им са по медиите, с оказана навременна помощ, а други не ги взимат, защото (също) са с Ковид.

Двоен стандарт ли има или просто една измама?

Защото възрастен човек, с Ковид се нуждае от спешно лечение от така страшната и не-лечима болест, ако се влошат симптомите. Но ето, че със стандартно не-ковид лечение, то е преодолима болест. Това не е изолиран случай, това е разказ от първо лице. В социалните мрежи ще срещнете много други истории, някои от тях ги цензурират и не достигат до широката аудитория.

Защо след като са преоборудвани полицейски коли на линейки, линейка не идва два дни?

Жена на 68 години, пенсионер или не – тя е преди всичко пълноправен гражданин. Д-р К. Деветакова си е свършила прекрасно работата, това ли дава повод да игнорират нейната заявка за линейка? В този случай поставяме на съмнение нужна ли е хоспитализация дори и в тежък стадий, но не изискващ аспираторни апарати. Лъжат ли ни за това колко е страшен вируса и как протича той?

Това не е ли геноцид към възрастни хора?

Да не забравяме, че те са фактор към икономиката ни. Възрастни хора, които полагат грижи за отглеждането на внуците е практика в държавата ни, без тяхна помощ е немислимо семейство да отгледа дете/деца, защото родителите е нужно да работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *