България Политика

КОСТАДИНОВ ЩЕ СЕ „РАЗПРАВЯ“ С КОРУПЦИЯТА

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев


Тоя човек само с абдали ли контактува? Защо си мисли, че може така елементарно да заблуждава хората? И как ще се разправи с корупцията, когато е нейното пълно олицетворение?
Но да се върнем към фактите. Костадинов поне година преди изборите твърдеше, че няма да взима субсидия. Така ли беше? Така беше. Твърденията му се разпространяваха не от кой да е, а от БТВ, която често и аз не знам защо наричат антибългарската телевизия. Все пак досещам се и ще дам един пример. Навремето проф. Николай Василев наистина последователно и остро защитаваше националния интерес. Това бе известно на всички. На президентските избори 2011 г. го издигнахме като граждански кандидат. Нямахме никакви пари, а БТВ обяви, че ще даде думата на тези кандидати, за които се знае, че не могат да си платят телевизионното време. Благородно! И аз като председател на предизборния щаб на проф. Н. Василев се обаждам в БТВ. „От името на кой кандидат се обаждате?“ ме питат. Отговарям „На проф. Николай Василев“. „А-а – отвръщат по телефона – за него не се отнася“. И така защо БТВ не допуснаха нито веднъж проф. Н. Василев, именит интелектуалец, заслужил при това за демокрацията с актива си на дисидент, а пускат назоваваният Копейкин и то по два пъти на ден? Аз лично съм гледал Костадинов да се явява два пъти за един ден в БТВ – в сутрешния блок и при Слави Трифонов вечерта, и двата пъти говори как ще връща субсидията. А де? А отговорете ми на въпроса. А моят отговор е, че БТВ знаят много добре какво правят. На практика БТВ направи Костадинов популярен – първо рекламирайки „националистическия“ му учебник, след това декларациите му как ще върне субсидията. Всички трябва да си зададем въпроса, какъв е бил интересът на БТВ да прави такава мощна реклама на Костадинов? Ясно ще си отговорим като обърнем внимание кой е основният спонсор на Костадинов – фондацията на Врабевски. Прочетете за нея в интернет, за да не се разпростирам. Този Врабевски, който си сътрудничи тясно с Росен Плевнелиев, подкрепя Костадинов и дори го нарича най-изявения български националист… 🙂 Тези факти, които всеки, който следи политическия живот, трябва да знае, ясно ни показват що за птица е Костадинов. Той е псевдонационалистът, който трябва да блокира възможността да се появи истински национализъм. Затова го подкрепят БТВ и Врабевски!
А в крайна сметка върна ли субсидията Костадинов, така както многократно бе обещавал от екрана на БТВ? Не не я върна. Ама били му правили ревизия. Какво от това? Един добър счетоводител винаги може да му оформи документите така, че да съответстват на формалния закон. Но документите, а не реалния поток на парите. А къде са отишли парите. Като по ограничено селско момче Костадинов няма търпение да се реализира. Купува си кола и къща. Така ли е? Така е. По времето, когато получи субсидията ли? Точно тогава. В същото време от Варна тече друга информация и въз основа на нея бих го попитал: Той развел ли се е със жена си? А продължава ли да живее с нея на семейни начала? По времето след получаването на субсидията, когато той си купува къща с кредит, бившата му жена, с която той живее на семейни начала, купила ли си е и тя жилище? С кредит или кеш? Много интересни въпроси, а журналистите не му ги задават. Само че всеки, който иска да знае, какво представлява Костадинов, трябва да ги има предвид. Понякога въпросите казват много повече от отговорите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *