България Ваксината Посока Протест

НА ПРОТЕСТА ПРЕД ЗДРАВНО МИНИСТЕРСТВО

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев

Разбрах, че има протест срещу задължителното ваксиниране пред Министерство на здравеопазването и отидох. Имаше смислени, съдържателни изказвания. Една жена, която говори, поканих за интервю в сайта posoka.org, а един мъж – да изпрати изказването си в писмена форма, за да го публикуваме. Това е скромният ни принос към толкова важната кауза.

Но имаше неща, които биеха на очи в съвсем негативна посока, не мога да ги пропусна. На първо място нямаше никакво конструктивно предложение за действие. Когато взех микрофона и на кратко предложих да се направи подписка с искане оставката на министър Стойчо Кацаров, абсолютно никой от организаторите (въобще не ги знам кои са) не реагира. След това и Йоло Денев взе микрофона и повтори същото искане – напълно логично при такава ситуация – пак никаква реакция. За сметка на това един господин, вероятно организатор, 6 пъти взема думата, за да прави натрапчиви нравоучения за патриотизма, липсата му и т.н., жалвайки се едновременно, че няма достатъчно хора. Ами да се сети, че с досадните си многословия може да изгони и тези, които вече са дошли. На това отгоре имаше и патриотари от „Възраждане“ с партийни знамена. А бе елементарната етика изисква при такава общонационална кауза да не се демонстрира партийна принадлежност. Още повече, че Коцето Копейкин преди време агитираше за задължителна ваксинация. Като заключение, има какво да се подобри в организацията на митинга срещу ваксините, за да се очаква и по-многобройна поддръжка.

И пак ще повторя, защото не мога да го проумея, що за митинг срещу задължителното ваксиниране, ако не се иска оставката на министъра на здравеопазването?! По-малко общи приказки, повече смислени действия, това е формулата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *