България Посока Протест

Недоволни ще протестират пред президентството

Споделете в мрежата

За утре – 05.05.2021 г. се готвят протести пред президентството в София. За организатори са посочени Недялко Недялков – ИА ПИК, Стъки – Станислав Недков, съпруг на Юлияна Дончева.
Мотивите за протест са изборът за 100% електронно гласуване и премахването на политическия чадър в ЦИК от управляващата партия. Според организаторите това е нарушение на демократичните процеси.
Стъки беше обявил, че ще дойде в София за саморазправа с протеститащите на площата миналия септември. Като също бе обявил, че няма да прави политическа партия и няма амбиции в политиката.
Недялко е брат на Асен Йорданов – основател на сайта Бивол за разследваща журналистика. Недялко подкрепя активно действията на ПП ГЕРБ, докато журналистите от Бивол активно разследваха сделки и проекти на същата партия.
Журналисти на Бивол не веднъж отразяваха и протестите и блокадите на Орлов мост.

Въпреки обещанията, че няма да се намесва в политиката, се основава патриотичен кръг, който да „брани демокрацията“. Тази новина обиколи новинарските потоци на редица сайтове и Фейсбук още на 29и април т.г.
Днес Георги Марков прозива за протест в интервю за ПИК. Бойко Борисов призова да не се правят протести, като той бе отправен към техните младежки организации.

Това навежда на мисълта, че не само ПП ГЕРБ се разпада, но от откъснатите и части се сформират нови политически движения. Изглежда като паника за демокрация, но сформирането на патриотичен кръг не е спонтанен акт.
Дали това ще е поредния опит за патриотични партньори на ПП ГЕРБ или изцяло независим проект ще покаже бъдещето.

Независими граждани готвят и контрапротест утре от 9:00 пред президентството. Техните искания са за борба срещу управлението и последствията на Бойко Борисов и оказаният съдебен чадър от Иван Гешев. Техните мотиви са прикриване и умишлено забавяне на досъдебни производства, липсата на самоконтрол и самосезиране на публични доказателства за редица нарушения.

Екипът на Posoka.org има готовност да излъчи протестите на живо. Подробности очаквайте на нашата страница https://posoka.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *