България Политика

ОТКРИТО ПИСМО НА НАРОДНО СОЦИАЛНО ДВИЖЕНИЕ

Споделете в мрежата

ДО
ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,
СЛУЖЕБНИЯ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
МИНИСТРИТЕ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ПРАВОСЪДИЕТО

ДО МЕДИИТЕ

ОТКРИТО ПИСМО НА НАРОДНО СОЦИАЛНО ДВИЖЕНИЕ


Българската общественост следи с внимание действията на служебното правителство (СП), назначено от президента Радев. Очакванията са големи както по отношение гарантирането на справедливи и честни избори, така и по отношение разследване на криминалните прояви в дейността на Бойко Борисов. Българските граждани се надяват лозунгът: „Мутри вън!”, издигнат от Президента, да придобие реални измерения. Засега очакванията не са потвърдени от конкретни действия. Насрочването на изборите на 11 юли, датата на оперетъчното дебаркиране на Христо Иванов на плажа на Росенец, показва стремеж да се фаворизира крайно непатриотичната коалиция „Демократична България“. По отношение разследването на Бойко Борисов също нищо съществено не е направено.

І. Изхождайки от това състояние на нещата днес, половин месец след формирането на СП, Народно социално движение предлага на президента и служебното правителство, специално на вниманието на правосъдния и вътрешния министър следните конкретни направления за разследване дейността на Бойко Борисов, които могат да се увенчаят с бърз резултат:

1. Да се направи официално искане от министерството на правосъдието до Чехия и Унгария относно разпространената информация за задържане и съдене по криминални дела на Бойко Борисов

2. Да се вземат показания и направи разследване във връзка със заявление пред журналисти на идентифицирания в интернет като Васил Коцев-Кеца, участник в групата на „Наглите”, излежаващ присъда в Старозагорския затвор, относно връзки на Бойко Борисов с организираната престъпност и участие в наркотрафика.

3. Да се изпрати служебно лице в Сърбия да разпита Сретен Йосич относно показанията му пред сръбския съд за защита, която е получавал от българското МВР в лицето на тогавашния гл. секретар Бойко Борисов

4. Да се разследва информацията, станала достъпна след международното журналистическо разследване „Досиетата от Рая”, за налични инвестиции на Бойко Борисов в акции на големи световни компании в размер на 3,8 млрд долара, публикувана в българското издание на списание „Форбс”

5. Да се поиска наличната информация у американското посолство за участие на Борисов в организираната престъпност, станала известна от изтекли грами на посолството, публикувани в медиите.

6. Да се разследва т.н. „случай Мишо Бирата” при който Борисов упражнява покровителство на контрабанда, както и обстоятелствата около съмнителната смърт на участниците в него – Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, съпругата му и началника на митниците Ваньо Танов. Да се направят отказваните досега съдебно медицински експертизи.

ІІ. Народно социално движение предлага министерството на правосъдието да направи, във връзка и с започналата вече проверка на специализирания наказателен съд, ревизия на делото срещу Десислава Иванчева, очевидно скалъпено и с голяма обществена опасност, тъй като цели да сплаши по-решителните форми на гражданска активност и противодействие на корупцията.

ІІІ Народно социално движение настоява за незабавна отмяна на несъстоятелните мерки срещу т.н. „пандемия”. Спешно сформиране на обществен съвет от инфекционисти, вирусолози, микробиолози и паталогоанатоми, чиято независимост и свобода на волеизявленията от външни влияния да бъде гарантирана. Съветът да даде обективна оценка на реалното положение във връзка с обявената пандемия от Ковид – 19, както и за дейността на непрофесионално създадения и обслужващ политиката на Борисов Национален оперативен щаб.

Искаме оставката на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, продължител на политиката на ГЕРБ по отношение на пандемията.

Народно социално движение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *