България Ваксината КОВИД19 Общество Протест Протест

ПИСМО ДО МЕДИИТЕ

Споделете в мрежата

Уважаеми български журналисти,


Гражданска група “Съпротива”, създадена като реакция на масовите манипулации с опасностите от заболяването Ковид-19, както и на опитите да се принудят хората към ваксинация, организира протест срещу приеманите мерки и предлаганата принудителна ваксинация на 20 октомври, сряда, от 17,00 пред Министерство на здравеопазването.
Изминалият период от първия локдаун през март 2020 г,. когато хората бяха изкуствено наплашени и шокирани, хвърли достатъчно светлина върху явлението Ковид-19, което някои започнаха да наричат Ковид-1984. То не се оказа толкова опасно, колкото предприетите мерки, които имаха пагубно въздействие върху здравето на хората и системата на здравеопазване в България, не на последно място разрушителни последици за икономиката на страната. Но най-опасни със своите последици могат да бъдат мерките за принудително ваксиниране. Ваксините, които искат да бъдат прилагани и върху деца, все още се намират в експериментален стадий и никой не знае, какви могат да бъдат дълготрайните последици за хората. Частни изследвания показаха наличието на веществото графен, което, вкарано в човешкото тяло, с магнитните си свойства води до натрупване на червени кръвни телца, съдържащи хемоглобин (желязо), и като резултат – тромбози в кръвоносната система. Редица смъртни случаи предизвикаха масови протести, като наскоро смъртта на младо момиче, ваксинирано в Словения.  В България също много хора починаха след ваксина срещу Ковид-19, сред които известни имена като журналистът Георги Коритаров и наскоро художникът Михалис Гарудис, а журналистът Стефан Солаков прекара тежък период в интензивното отделение на Военна болница. Всичко това засилва недоверието към ваксините и е съвсем нормално, че огромна част от българите не искат да се ваксинират. Към тази част от българите принадлежат лекари и учители, най-просветените по въпроса държавни служители. Много световни и наши специалисти предупреждават срещу възможните опасности от ваксинирането. Така например световноизвестният вирусолог и нобелов лауреат проф. Люк Монтание, носител и на български правителствени награди, заяви категорично: “Ако искате да живеете, не се ваксинирайте!”, а изтъкнатият наш инфекционист и ръководител на ковид-отделението в Инфекциозна болница, доц. Атанас Мангървов посочи в ефир, че ще се ваксинира само, “ако му опрат пистолет на челото”. В същото време определени среди и лица, сред които здравният министър Стойчо Кацаров и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, най-вероятно под външен натиск и независимо от многобройните будещи опасения факти, предлагат мерки за принудително ваксиниране.
Искаме да припомним, че предлаганите принудителни мерки ще са в грубо противоречие с правата и свободите на българските граждани, гарантирани от Конституцията, в която е записано: Чл. 29 (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. А в Наказателния кодекс на Република България, който охранява правата на българските граждани, е предвидено, че: Чл. 143. (1) Който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до шест години. Нека тези правни разпоредби бъдат припомнени на всички, които възнамеряват да злоупотребят с нашия живот, здраве и личните ни права и свободи.
На нашия протест поставяме следните искания, подкрепяни от мнозинството български граждани:
1. Незабавно прекратяване всякакви принудителни мерки, свързани със заболяването Ковид-19, насочени към здрави хора.

2. Незабавна оставка на здравния министър Стойчо Кацаров и главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заради злоупотреба с власт и действия, застрашаващи общественото здраве. Разглеждане на деянията им от прокуратурата.

3. Настояваме настоящият президент Румен Радев да изрази категоричното си становище по отошение на принудителната ваксинация.

4. Настояваме Държавната агенция за лекарствените средства да извърши незабавно анализ на внесените и използвани без никакъв здравен контрол ваксини, така както се изисква от българското законодателство.

5. Изискваме създаването на обществен здравен съвет, съставен от доказалите независимото си безпристрастно мнение специалисти, оглавен от ползващия се с обществено доверие инфекционист доц. Атанас Мангъров, който незабавно, при пълна публичност да преразгледа данните за разпространението и опасността от заболяването Ковид-19, методиките за неговото лечение и прилаганите лекарствени средства и ваксини.

6. Да бъде прекратен статутът на търговски дружества за държавните здравни  заведения.
В момента в цялото цивилизовано човечество се води грандиозна борба срещу зловещите мерки, ваксините и медицинския фашизъм. Милиони хора протестират в големите градове на Европа, Австралия и Америка, сблъсъците с полицията се превръщат в истински сражения. И този протест няма да спре, защото хората отстояват правото си на живот и свобода. В българските медии тези акции не са отразявани обективно. Апелираме към вашето съзнание на хора и журналисти да дадете информация за тях, както и за нашия български протест. Ние не защитаваме частна кауза, а каузата на здравето и живота на всички хора. Тя засяга и вас. Ако стоим примирени, инжекциите, от които умряха мнозина и които крият още неизброими и неподозирани последствия, ще жигосат и вашето тяло. Да живее свободна и независима България!

Движение “Съпротива”

Събитието във Фейсбук:

https://fb.me/e/2yOehmGY8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *