Политика Полша

ПОЛСКА ЛЯВА ФЕМИНИСТКА ОРГАНИЗАЦИИЯ НАРЕЧЕ ТРАДИЦИОННИЯ СЕМЕЕН МОДЕЛ „ФАШИСТКИ“ И ТВЪРДЕ БЯЛ

Споделете в мрежата

Страницата в социалните мрежи на Women’s Strike редактира скандалната си публикация, критикуваща традиционния семеен модел, след силно възмущение в интернет.

Лявата и подкрепящата абортите стачка на полските жени настоя за няколко големи промени в много области на живота и една от тях е образованието. В неотдавнашна публикация във Facebook, феминистките изразиха критиките си към учебните програми за началното училище и детските градини, които често изобразяват традиционния семеен модел в учебниците. Организацията подчертава, че насърчаването на нормалността и традицията е в ущърб на децата и ясно определи традиционния семеен модел като „фашистки“. Такова изявление се появи в първата версия на публикацията: „На снимките и в текста винаги има семейният модел, базиран на фашистки шаблон – жена, мъж, деца, всички те бели, полски, без увреждания, хетеросексуални, религиозни и подчинени на католически ред. Такъв пример за „един истински свят“ е предизвикателство към война, което хвърляте в краката на децата.“ Скоро след публикуването на публикацията, тя беше залята от вълна на критики и възмущение. Мнозина посочиха, че такива радикални прокламации са причината, поради която „Женската стачка“ вече не получава широка обществена подкрепа. Впоследствие публикацията е била редактирана, за да не включва единствено прилагателното „фашистки“. „Женската стачка“ също заяви, че публикацията е част от кампанията на организацията за справедливо образование. Като част от тази кампания организацията „работи върху решения за дълбоки и дългосрочни промени в училищата и предучилищните заведения“. Едно от първите предложения, които се появяват на уебсайта на организацията, е уволнението на настоящия министър на образованието, последвано от лозунга „прекратяване на репресиите срещу ученички, студентки и учители“.

Тази и подобни леви организации се финансират от фондации свързани със Сорос, Рокфелер, Ротшилд, Гейтс и други фамилии част от „Задкулисието“. И се използват като инструменти за съкращаване на населението и налагането на Нов Световен Ред. Вълната от недоволство ясно показва, че полското общество е сплотено и не допуска подобна извратена пропаганда. Браво на поляците!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *