Посока

Поредната нощ на недоверие в страна

Споделете в мрежата

Поредна протестна вечер в София, Демонстранти за 113-а вечер поставиха същите искания – оставки на правителството и главния прокурор, машинно електронно и дистанционно гласуване и свикване на Велико Народно събрание.

След 20 часа бе блокирано кръстовището на Орлов мост и по бул. „Цар Освободител“
>Студентите вдигнаха малко след 19 и 30 часа блокадата си пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“.

Те настояват за незабавна оставка на правителството и на главния прокурор. Организаторите са от Юридическия факултет и са подкрепени от колегите си от УНСС и Техническия университет.
Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас – младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници.

На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства. Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме – за да свалим това правителство и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще“, заяви един от протестиращите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *