Ваксината Германия КОВИД19

Призоваха Меркел да се имунизира публично с ваксината на AstraZeneca

Споделете в мрежата

Автор: Константин В. Кисимов


Ангела Меркел отказва да се подложи на ваксинация и дори влезе в малък скандал с част от немските медии, които я призовават да се ваксинира, ама тя – не ще. Оправда се, че ваксината на „Астра Зенека“ не била предписана за нейната възрастова група. Вероятно я е страх, щом рискува така да се компрометира (а не я е страх да подписва нареждания за масова ваксинация на народа, който управлява, което е малко дразнещо).
https://glasove.com/public/index.php/categories/novini/news/prizovakha-merkel-da-se-imunizira-publichno-s-vaksinata-na-astrazeneca
За изобретателя на ваксини от „Бионтех“ Угур Шахин, който настоява поне 60 % от човечеството да бъде ваксинирано срещу ковида, при интервюта от края на декември 2020 г., журналисти откриха, че сам не се е ваксинирал с изобретената от компанията му ваксина. Тогава той каза нещо в смисъл, че относно ваксинация на служители на „Бионтех“, планували да ваксинират първо работещите в производството (работниците), че да подсигурели безотказно производство за ваксини… и прекрати въпроса. Доста двусмислено изказване се получи – можеше да се съзре намек, че ваксините са за работниците, не за шефовете. Оттогава няма никаква информация в медиите на български и на английски Угур Шахин да се е подложил на ваксинация.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/sazdateljat-na-parvata-covid-vaksina-imuniziranite-trjabva-da-ostanat-pod-nabljudenie-minimum-30-min-sled-vaksinacijata.html?fbclid=IwAR2IJl3sczEyHYWOjTW_WjE97NV6WqYEEmTFcVNJqJqva0WJxvWQs-Zf5b8
Въпросният изпълнителен директор на „Пфайзер“ Алберт Бурла, през декември 2020 г. също беше „хванат“ от журналисти, че сам не се подлага на ваксинация. Тогава той се оправда, че не искал да дава лош пример с предреждане за животоспасяващи ваксини. Че, „за своята 59-годишна възраст, той се намирал в относително добро здраве, така че не би трябвало да получи ваксината преди други хора, които се нуждаят повече от нея.“ Буквално употреби следната, малко странна, фраза: не искал „да прекъсва линията на ваксиниране“.
https://money.bg/panorama/izpalnitelniyat-direktor-na-pfizer-vse-oshte-ne-se-e-vaksiniral-zashto.html
Въпрос е доколко са удачни тези оправдания на авторите на ваксините и на политици, съдействащи за планове за масова ваксинация на своите държави. По-скоро са неудачни, като се вземат предвид доста разпространените сред обществото опасения относно безопасността на ваксините. Много по-нормално би било научните създатели и производителите да дадат личен пример, че не се боят от странични ефекти, първо – за да рекламират собствените си продукти и второ – за да предразположат хората към масова ваксинация, която уж смятат за толкова полезна.
Да съпоставим това поведение с легендата за старите майстори строители, които заставали под направения от тях мост, преди първото му натоварване, за да гарантират качеството на работата и точността на изчисленията си със собствения живот… Ако мостът е лошо изпълнен или ако са сторили неволни грешки по проекта – първи те да погинат.
Доста по-последователно и честно поведение.
А предисторията на отмененото пътуване на изпълнителният директор на „Пфайзер“ в Израел е следната: В неизвестен момент от миналото, правителството на Израел и фармацевтичната компания са сключили таен договор, според който „Пфайзер“ се ангажира да снабдява Израел, преди всички други, с достатъчно дози за масова ваксинация. Израел, пък, се ангажира да връща на компанията производител клинични данни за ваксинираните всяка седмица. Избухва скандал, защото израелци се съмняват, че съгласно тайния договор, правителството ще предава на компанията и техни защитени лични данни. Правителството се принуждава да публикува договора, но не първоначалното тайно споразумение, а по-късен вариант от 6 януари 2021 г. Обвинението на критиците е, че правителството е превърнало Израел и народа му в опитно поле за ваксината на „Пфайзер“, което, разбира се, е вярно и видно от публикувания договор.
http://www.bta.bg/bg/c/CV/id/2345801
https://govextra.gov.il/media/30806/11221-moh-pfizer-collaboration-agreement-redacted.pdf
Та, същият Бурла (самият той – гръцки евреин, роден в Солун), който сключва тайни договори с правителството на Израел за ваксиниране на народа на Израел, не желае да даде личен пример и да докаже, че смята собствената си ваксина за безопасна…
Щеше да ходи да нагледа как върви експеримента, обаче, според приетите във ваксинирания Израел правила – ако отиде там, трябва да стои в карантина преди началото на работната програма. И той се отказва. https://www.segabg.com/hot/shefut-na-pfeizer-otlozhi-vizita-izrael-zashtoto-ne-e-vaksiniran
Това, ако живеехме в по-нормално време, би трябвало да бъде причина за тежък дипломатически скандал. Излиза, че ваксините са за другите.
Приемам, че това са само косвени улики относно истината за ваксините, а не научни доказателства (каквито има, но не е тук мястото), но и избягването на ваксинация от гореизброените е факт, които не заслужава да бъде подминаван без замисляне. Факт, който се нуждае от обяснение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *