България Политика

ПРОТЕСТЪТ КАТО ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ДУЕЛ

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев
Още в началото на протеста писах, че ролята на Великите сили в него е значителна. И с всеки ден става все по-забележима. Руснаците например панически искат да спасят своята мутра Борисов. Без него те ще загубят голяма част от влиянието си върху българската политика. Пеевски ще увисне, ДПС няма да може да се добере до властта. Погледнете сега действията на продажните руските мекерета от „Атака“, които почнаха вече да харесват даже Гешев. Вижте руското, също криминално, ДПС. Уж са против Борисов, но каквото могат правят, за да остане на власт. Вижте и другата руска мутра Марешки – и той твърдо зад Борисов. Вижте след това какви ги говорят по тимаджийската ТВ „БЪЛГАРИЯ ОН ЕР“: „70% от българите били срещу протеста, а при избори Бойко щял да спечели 35%.“ Чудя се в България ли живея или някъде другаде? Обяснението обаче е просто: Всички знаят, че ТИМ са друга руска мутренска групировка. И накрая вижте разните русофилски групи и разбирачи – всички са против протеста. Соросоидите, Ау, щели да дойдат на власт?! То като че ли Бойко не е легнал отвсякъде на соросоидите, гаче ли Сачева и Габриел са националистки.
Всъщност, глобалистите, американската политика въпреки Тръмп все още е определяна от тях, наистина искат да променят политическата сцена и използват протеста, за да вкарат Христо Иванов, триото соросоиди и др. под. също във властта. Друг въпрос, че Христо Иванов непрекъснато се дъни, те чуждите геополитически играчи такива си ги избират – по-прости, по-управляеми. В тази политика на протеста са впрегнати всички НПО-та, всички соросоиди. Но глобалистката игра е по-сложна, по-интелигентна от руската. От една страна те едновременно атакуват и Радев, като „руски агент“, което е абсурд – руснаците само като го видят, все едно си виждат червата. Помните ли руския патриарх-кагебист как се държеше с него при посещението си в София, как оставиха Радев без охрана при посещението му в Москва, което си е огромен дипломатически скандал и обида към българската държава. Защо атлантиците тогава атакуват президента? Защото Радев проявява известна независимост, известен „национализъм“, което за тях е опасно, както и за руснаците. И съответно го притискат. Преди два дни Атлантическия съвет в България поиска оставката на президента. А тази семпла организацийка, в състава на която са Ал. Йорданов и Велислав Минеков, е абсолютна пета колона, без грам собствено мнение, изказва се само по атлантическа поръчка. И президентът отстъпва. Месец преди протестите, за да си осигури подкрепа, назначи юрисконсулта на Отворено общество в своя екип и не обели дума за соросоидния Закон за социалните услуги. По-хитра е и по-коварна глобалистката политика спрямо България. Руската си е обикновена мутренска простащина.
По-умна и по-опасна е атлантическата политика спрямо България. Глобалистите не искат просто Бойко, руският агент да падне. В тях е силата, те просто го притискат. Преди посещението си в САЩ Мутрата беше казал, че няма да дава морска база на НАТО. Но щом стъпи на свещена американска земя, моментално подви опашка и база ще има. Сега, чувам, по време на протестите го притискат и за ракетна база, и сигурно ще успеят – няма къде да ходи. Просто силата е у тях, преразпределят договореното влияние в България, което бяха постигнали с Горбачов в Рейкявик. Но много е важно да си изясним какво в крайна сметка искат. Според мен, като наблюдавам нещата, най-ги устройва България да потъне в хаос. Управляемият хаос е тяхната стихия. Помните ли съобщението от американското посолство за самолетите, които ще извозват американските граждани в българия, само месец преди протестите. Всичко знаят американците и всичко направляват, нищо че Херо се прави на певица и пр. А спомня ли си някой едно съобщение от преди 4-5 месеца, че ЦРУ се опасявало как при бунтове срещу правителството на Бойко България можела да се дестабилизира. Такива ги дробят американците, но може би надценяват малко революционността на българина. Ще видим.
А ние, българите, какво да правим? Миосля, че, въпреки изложената геополитическа конюнктура, трябва да се борим за оставката на Мутрата. Без тази борба нямаме бъдеще като нация. То и иначе бъдещето ни изглежда съмнително, но когато човек се бори, все има някакъв шанс. Вкарването на независима народна струя в протеста, организиран от мутри и соросоиди, има някакъв шанс да промени нещата, поне минимум осъзнаване, че по-голяма социална активност е необходима от всички може да влезе в повече млади глави. Но трябва да разясняваме сложната геополитическа ситуация и да търсим български изход от нея. А той е в създаването на българско национално движение. Има ли го, ще я има и България, останем ли пасивни и неорганизирани индивидуалсти, както винаги, дните ни са преброени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *