България Политика

РАЗКРИТИЯТА ЗАПОЧНАХА

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев

Разкритията започнаха. Земевладелецът Илчовски, от години в конфликт с изнудващите го гербаджии, проговори пред комисията по разследването в Народното събрание. Ежедневието на ГЕРБ е рекет, както от самите министри, така и от специално определени мутри-губернатори за всеки регион. Широкомащабна мрежа на организираната престъпност като октопод е оплела цяла България. А вкараните в затвора противници ги изнасилват, за да си предадат бизнеса. Даденият от Илчовски пример вероятно се отнася до Миньо Стайков, коментират в медиите.

Какво прави оттук нататък държавната машина? Народното събрание го разпускат – точно когато трябваше да се занимае с престъпленията на ГЕРБ. Партиите, избрани да съставят правителство, което да разследва и накаже престъпниците, абдикират. В тази ситуация, когато вече имаме официални свидетелства за престъпленията на Борисов, е особено важно да следим партията на чалгаджията Слави Трифонов. Какво становище ще заеме тя, ще застане ли зад разследването или Чалгаджията и Мутрата ще продължат да си подхвърлят безобидни закачки за пред медиите. Противник или съдружник на бандита Борисов е Слави Трифонов? На този въпрос трябва да си отговори всеки българин преди да отиде на следващите избори.

https://www.actualno.com/politics/svetoslav-ilchovski-e-biznesmenyt-obvinil-petja-avramova-v-natisk-news_1590678.html

Светослав Илчовски е бизнесменът, обвинил Петя Аврамова в натиск

Едрият земевладелец, който взриви Комисията по ревизията със своя сигнал и обяснения, е Светослав Илчовски. Името си съобщи самият той след дълги и гръмки препирни в залата.

Той обвини регионалния министър Петя Аврамова, че го притискала по телефона да спре да изкупува земи. Казала му: „Ще те дам на нашите прокурори“. „Отивам в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг. Другият приближен на нашия премиер ме пита: Няма ли да се махаш от тая община“, разказа бизнесменът. „Иван Пилето (бел. ред. – собственикът на фирма „Градус“) от Стара Загора ме покани на разходка до Монако през 2017 година. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше сексуални издевателства върху задържан бизнесмен, който е в затвора“, разказа Илчовски, като с думите си визираше Миню Стайков. На тези срещи е бил Иван Ангелов от „Градус“. Бизнесменът се оплака, че от него искали да направят фиктивни сделки преди публичното предлагане на това дружество. „Впоследствие разбирам, че целта на тази операция е била да продадат акции без стойност“, каза още той. „Ставаха все по-нагли исканията. 2020 г. се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лева искаха да им продам, искаха да ме обвинят в убийство“, каза още той. „Министерство на земеделието е контролирано от Иван Пилето. Никой не може нищо да вкара без тях. Затова храната ни е най-боклучавата в света и в същото време най-скъпата“, каза още Илчовски. „Не ни управляват министри, а такива като Иван Пилето – във всички сектори, пълен контрол. България е разделена на губернии, но напоследък се оядоха и започнаха да си гледат в канчетата един на друг. Така убиват предприемаческия дух на младите хора. Не сме имали възможност да застанем открито, защото всичко се контролира от ГЕРБ“, каза още той.

По думите му е имало издевателства от страна на приближени на Борисов и върху Николай Банев. Сигналът на Илчовски беше публикуван във Facebook от депутата от Демократична България Владислав Панев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *