Видео Дълбоката държава Израел Общество САЩ

РИТУАЛНА ВАНА И БЕБЕШКИ КОЛИЧКИ В ТАЕН ТУНЕЛ ПОД СИНАГОГА

Споделете в мрежата

В началото на декември в Ню Йорк беше открит таен тунел, водещ до главната синагога на еврейското религиозно движение Хабад-Любавич в Бруклин. Това съобщи регионален вестник. Местен жител каза пред репортери, че е чул подозрителни звуци през нощта.

Вестникът пише, че строителството на тунела е продължило няколко години. Както отбелязва изданието, видеозаписът показва, че подземен проход води до изоставена миква (ритуална вана). Журналистите също отбелязват, че тунелът е пълен с домакински вещи, матрак, бебешки колички и столчета за хранене.

В продължение на няколко часа полицията моли хората да се отдалечат от входа на тунела, казаха очевидци. След като отказали, служителите на реда започнали арести. Както каза 21-годишният Барух Дахан, когато присъстващите видели един от протестиращите да е с белезници, започнала блъсканица.

Хабад-Любавич е ортодоксална хасидска еврейска организация. В Ню Йорк живеят около 200 хиляди хасиди, което е само част от еврейското население на града.

Най-силното задкулисно влияние на хасидите в целия свят се осъществява в областта на финансите, външната политика, средствата за масова информация, киното и телевизията. Сред известните съвременни хасиди са художникът Марк Шагал, режисьорът Стивън Спилбърг и много, много други. Хасидите разпространяват националистически идеи за богоизбраността на евреите и отричат божествеността на Исус Христос. Те призовават за подготвянето за идването на земния цар на Израел и пропагандират неговото възцаряване над целия свят. Хасидите са основоположниците на ционизма в модерния свят.

ВИДЕО: