България ЕС Корпорации САЩ

РУМЕН СПЕЦОВ И ЗАКОНЪТ МАГНИТСКИ ИЛИ АМЕРИКАНСКИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ

Споделете в мрежата

Автор: Румен Дечев

Едно интересно интервю на Илияна Беновска с финансовият министър Асен Василев ни разкрива ситуацията в дълбочина. Да кажа първо, че Василев е изключително интелигентен и най-вероятно превъзходен професионалист. Направо е удоволствие да го слушаш, след като така или иначе си слушал Боко, ПКП или Цецка Цачева. А изглежда и почтен. Неволно си казваш: “Какви българи имаме, с такива хора могат да се направят чудеса.” Но с интервюто неминуемо разбираш, че това съвсем не са достатъчни качества. На нашия регион с нашите традиции и съществуващата геополитическа конюнктура първото качество, което трябва да има българският политик освен почтеността, е характерът, здравият гръбнак, непримиримият патриотизъм.

Ще започна с казаното за Румен Спецов. Беновска не можеше да не попита. Случаят е скандален. За директор на НАП е назначено лице с постоянно местожителство в Дубай, продало без пари фирмата си с над милион задължения към същата тази НАП на многократен рецидивист без собственост. С което се избавя от плащанията на дължимите данъци, да ги плаща новият притежател на фирмата, той пък не може, няма собственост… Стар криминален номер, който в цивилизовани страни наказват със затвор. След като скандалът се разгоря Василев отказа да уволни Спецов, дори не разследва случая, което е точно в неговите компетентности. Твърди: “Ако има проблем, нека се произнесе прокуратурата, тогава ще го уволня”. Ама Гешев не се произнася, трае си. Той впрочем може да не разбира от право, но много добре знае, кога да се произнася и кога не. Възниква въпросът кой свръхмощен фактор стои зад будещия съмнения Спецов? Кой го е натресъл на самия Василев, защото да предположиш, че този интелигентен човек ще се спре на културиста е напълно нереалистично? От отговорите на Василев може да се направи заключението, че това не е Божков, както се намекваше във връзка с пребиваването на Спецов в Дубай, а далеч по-мощна сила – САЩ. Ако зад Спецов стоеше Божков, то Гешев веднага щеше да го подбере, ама той си трае. Очевидно зад Спецов не стоят нито Борисов, нито Доган, тогава атаките срещу него в медиите нямаше да ги има. Остават САЩ. Потвърждава го любезното посещение на Херо Мустафа в НАП. Милата, заинтересувала се от НАП. И как не, чрез НАП под контрол може да бъде поставен всеки български гражданин. Не трябва да има съмнение, че чрез НАП такава проверка могат да спретнат на всекиго, че да му потънат гемиите. Досега този инструмент беше в ръцете на Боко, сега вече го управляват Херо и началниците й. А, че Спецов, с това съмнително минало, ще изпълнява всичко, което му кажат “началниците” (какъв хубав термин въведе Бойчо, абе талантлив се оказа!), хич да не ви минава друго през ума. И така американците овладяха НАП.

Следващият проблем – законът Магнитски. Че може ли някой да го обясни по-добре, по-просто и по-ясно от интелигентния финансов министър. С две думи. “Законът Магнитски е американски, той не важи за България – започва внимателно Василев. – Обаче, ако си в списъка, не може да боравиш с никоя банка.” Беновска, която не се ориентира бързо, заключава, че в този случай можеш да работиш с европейските банки в Европа. Да, ама не! Всички европейски банки работят със СУИФТ, което е американска система – обяснява Василев. И ако банката не се съобрази с американския закон, я изключват от СУИФТ. А друга система за междубанкови преводи няма. Така една банка от бившите съветски републики с над 6 млрд. евро капитал се превърнала в “чейндж бюро”, дава нагледен пример финансовият министър. Беновска зяпна, за първи път я виждам изумена.

Сега да обобщим. Взимайки контрола над НАП и сръгвайки с гегата (Магнитски) стадото българи, САЩ или тези, които ги ръководят, си осигуряват пълен контнрол над крадливия български елит. Представяте ли си колко български “бизнесмени” и политици треперят днес? С две думи със служебното правителство и “Харвард” (там е завършил Василев) САЩ установяват пълен контрол над България. Какво можем да очакваме? Есента ще има строги мерки срещу Ковид, може да се отиде и на задължителна, поне за държавните служители, ваксинация. И никой няма да е против. Отсега Василев знае, че ще дойде нова вълна на пандемията! Това вече не е до интелигентност, направо си е пророк! След това ще променят конституцията. Адвокатчето, дето рекламира книгата за “Марвин”, ще внесе промените относно традиционния брак, т.е. тази дразнеща глобалистите клауза ще отпадне, ще узаконят хомосексуалния брак. Тогава ще се подпише и Истанбулската конвенция. Ще се развихрят НПО-тата със социалните (разбирай антисоциалните) си програми, ще деформират докрай учебниците по история. България ще бъде унищожена. Даже Бойчо може да ни се стори мил и драг…

И какво е това, ако не империализъм? Обяснете ми как може “Европейският” съюз да приеме такава форма на организация на своята банкова система? Защо още не са въвели алтернативна система за междубанкови операции? Защо не са направили елементарното, за да защитят своя и на държавите в ЕС суверенитет? Защото и спрямо тях действат по същия начин и там на ключови места са наложили изпълнителни отличници от “Харвард” или зависими “културисти”

Виждате ли защо интелигентният суперспециалист и, вярвам, лично почтен министър Василев може малко да направи за България. Може да поограничи измамите с ДДС и неплащането на данъци, но никога няма да му мине и през ум да развали концесията за златото с “Дънди прешъс”, да засегне мултинационална корпорация или не дай си Боже да се опъне на Истанбулската конвенция. Виждате ли защо “националистът” Костя Копейкин бързо, бързо се преориентира и заяви, че “САЩ са най-мощната страна в света!”

Имаме ли изход? Винаги има изход, но трябват мъже и жени на делото. Трябват решителни, а не псевдо националисти, трябват хора, които знаят какво е кауза, а не дребни егоистчета, мислещи единствено за собствената си изява. Докато не са се появили, бъдещето ни е обречено, а часовникът отмерва последните минути на българската нация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *