КОВИД19 Корпорации

СЗО иска пълен контрол над човечеството

Споделете в мрежата

Световната здравна организация (СЗО) призова правителствата на страните, в които се провеждат масови протести срещу ограничителните мерки, наложени с цел неразпространение на коронавируса, да изслушат протестиращите хора, но и да ги убедят, че вирусът е заразен, адаптивен и смъртоносен.
Страните, в които продължава активното разпространение на коронавируса, трябва да изчакат още, преди да смекчат ограничителните мерки, тъй като отварянето им, без вирусът да е под контрол, би било „рецепта за катастрофа“. Това заяви генералният директор на (СЗО) Тедрос Гебрейсус. Държавите трябва да предприемат поне четири основни стъпки, преди да се върнат към нормалното, посъветва директора на СЗО: Първо, да се ограничи предаването на вируса на големи групи хора – такива инфекции се регистрират при масови събития, включително в нощни клубове, на стадиони, на големи религиозни събирания. Второ, важно е да се защитят групите, които са най-уязвими от вируса.
Трето, всеки трябва да даде своя принос за безопасността на обществото и неразпространението на инфекцията, като носи маска, спазва дистанция, прилага редовна дезинфекция и измива ръцете си редовно.
И четвърто, – съветва шефът на Световната здравна организация, – властите във всяка отделна страна трябва да имат по-добри стратегии за идентифициране, изолиране, тестване и лечение на заболели от COVID-19, както и за стриктно проследяване на контактите на заболелите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *