Ваксината Русия

Със заплахи за уволнение принуждават сътрудниците на руския „Мосводоканал“ да се ваксинират срещу Ковид 19

Споделете в мрежата

Автор: Марица Георгиева

Сътрудници  на «Мосводоканал» се оплакали от принудителна ваксинация срещу Ковид.

Ръководството на предприятието обявило, че „друга задача за тези две седмици няма“. Отказалите да се ваксинират срещу коронавирус с руската ваксина „Спутник V“ ги заплашва уволнение, съобщили пред „МБХ медиа“ двама работници на „Мосводоканал“.

Един от тях е предоставил аудио запис от съвещанието с ръководителите на компанията на 11 декември, където за принудителната ваксинация са обявили първият заместник генерален директор Михаил Вдовин и заместник директорът Александър Кулешов. По техни думи, властите на Москва са увеличили квотите за ваксинация за предприятията и изискват по-активно участие на работниците. Задачата е да ваксинират всички за две седмици, отговорност за подчинените ще носят лично ръководителите.

„Колеги, аз казах всичко и няма да се повтарям. Ако вие след две седмици искате да останете на работа, то предприемете някакви действия от своя страна, освен ако нямате медицински противопоказания“ – казва Вдовин.

Сътрудниците отбелязват, че по-рано по същия начин са ги принуждавали да гласуват за поправките на Конституцията и да ходят на митинги. „Бихме търпяли и още, ако не стоеше въпросът за нашето здраве. Никой не иска да експериментира със своето здраве, което така или иначе и без ваксини е влошено“ – казал един от сътрудниците.

Още в записа се казва, че ръководителите трябва лично да поконтролират ваксинирането на своите служители и в тяхно присъствие да им бъде поставена ваксината.

Аудиозаписът е в коментарите под тази публикация във Facebook: https://m.facebook.com/InterestingMoscow/posts/3871410379557975?d=m

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *