Афганистан Политика

ТРАГЕДИЯТА АФГАНИСТАН

Споделете в мрежата

АВТОР: РУМЕН ДЕЧЕВ

Световната политика поставя въпроси, към които не можем да бъдем безразлични. Афганистан е един от тях. Оттеглянето на американската поддръжка срути за часове изгражданата 20 години структура на „демократичен“ Афганистан. Талибаните се завръщат по-диви от всякога. Какви са изводите?

  1. Първият е, че либералните демокрации не могат да се противопоставят на ислямизма, който си остава един от най-сериозните предизвикателства пред цивилизацията. Оцеляването на човечеството изисква не борба с климатичните промени, а с либералните извращения и ислямизма.
  2. Спешното изтегляне по заповед на Байдън на американските войски предполага и скрит умисъл. Талибаните бяха създадени от ЦРУ за борба с Русия (тогава СССР). Дали отново не се подготвя подобна провокация, този път срещу Китай? Близко е до ума, предвид нестихващите американски декларации в подкрепа на уйгурите. Пука им на глобалистите за уйгурите, българите или който и да е. Но уйгурите са силен лост за въздействие върху Китай. Малко хора знаят, а и световните медии целенасочено укриваха факта, че в състава на Ислямска държава в Сирия влизаше значителен сектор от уйгурски ислямисти. В Рака, тогава столица на ИД, имаше цял уйгурски квартал, където за промиване на мозъци се издаваше вестник на уйгурски език. А Афганистан граничи точно със Синдзян-уйгурския автономен район на Китай. Едно талибанско правителство лесно ще бъде манипулирано да подстрекава уйгурите. Мисля, че точно в тази насока американците преговарят с Ердоган да остане в Афганистан след тяхното изтегляне. За мегаломанските амбиции на Ердоган това е идеален случай. Въпросът е как ще реагира Китай? Досега той води изключително премерена външна политика. Но ако се почувства пряко застрашен дали реакциите му няма да загрубеят. Влизането на Китай в Афганистан е вариант, който вече се коментира.
  3. На трето място стои въпросът с бежанците. Не малка част от младото поколение на Афганистан няма да приеме живот под властта на талибаните. Пътят към Европа преминава през Иран и Турция, а след Турция идва България. Как ще реагират евро-либерастите на масиран афганистански мигрантски поток. Скоро ще научим за първите решения, но като знаем стратегията – да се унищожи християнска Европа чрез мащабен приток на ислямски мигранти – можем да очакване крайно изостряне на политическата обстановка в Европа точно в навечерието на предстоящите парламентарни избори 2021-22 година. В тази връзка мисля, че няма да е излишно изрично да потвърдим несъгласието си България да предоставя убежище на емигранти от ислямски страни. Не ни стига интеграциятана ромите, ами и афганистанци ако нахлуят…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *