България Политика

ТРИФОНОВ ПОДКРЕПЯ ГЕШЕВ, А ЗНАЧИ ПЕЕВСКИ. НО Е ПО-МАЛКОТО ЗЛО ОТ ХРИСТО ИВАНОВ?

Споделете в мрежата

АВТОР: РУМЕН ДЕЧЕВ

Интересно е, че изключително важни новини минават незабелязано във фейсбук. Ще коментирам една такава.

Днес председателката на парламента или „булонката“, както я нарече Т. Дончева, се обяви срещу законопроекта на „Демократична България“ за смяна на състава на настоящия Висш съдебен съвет. А знаем, че само при такава смяна става възможно отстраняването на лицето Гешев от поста главен прокурор. Ерго, вече няма никакво съмнение, че Трифонов е свързан със задкулисието и Пеевски. И понеже Трифонов в интервюто си пред Бойко Василев, каза, че попитал Христо Иванов: „Ама ти защо мислиш, че зад мен стои ДПС?“, сега Христо вече може да му отговори: „Ами защото пазиш Гешев, а значи и Пеевски, и ДПС“

Всъщност то отдавна няма съмнение. Преди седмица в интервю за „posoka.org“ д-р Веселин Стоянов сподели известната му информация, че Пеевски финансирал скъпо струващо лечение на Трифонов в Германия. Но и без това фактите бяха много. Трифонов не участва в протестите миналото лято, само ги филмира. В парламента всячески пречеше да се състави правителство, за сметка на това имаше добро взаимодействие и съгласувани действия с ДПС. Като например по повод комисията за „Росенец“. Или когато обяви проектното си правителство, начело с близкия до ДПС царедворец Малкий Мук. Тогава ДПС първи заявиха 100 процентна подкрепа. Фактите са пре-пре-достатъчни, жал ми е само за привържениците му, които смятат, че „Слави се бори“… Бори се, ама за кокал.

И въпреки това Трифонов е цвете пред Христо Иванов. Трифонов не може да свири на цигулка, но е направил чалга шоу. Просташко, ама той си го е направил. И е забогатял благодарение на собствените си усилия. Сега посочете ми какво е направил Христо Иванов през живота си, освен че завършил право, което в наше време не завършват само тези, които не са се записали. Нищо не е направил, не могъл да стане адвокат, не защитил докторантура, няма един работен ден. Нищо! Тези хора, „нищоненаправилите“ да знаете, че са много опасни, те са най-опасните. Защото единственото, което им остава, е да се продадат. И да слушат, каквото им казват! Затова по този критерий предпочитам по-малкото зло Трифонов. Не че ще гласувам за Дългия, ама поне да кажа, че е по-малкото зло и от Христо Иванов, и от Мая Манолова. Ама леле колко сме зле-е-е! Ужас!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *