България Видео НПО Общество Православно Християнство Украйна

УКРАИНСКАТА НАГЛОСТ МИНАВА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ (видео)

Споделете в мрежата

АВТОР: КОНСТАНТИН В. КИСИМОВ

Всяческа подкрепа за БПЦ и Видинския митрополит Даниил!
Става въпрос за правото на българските духовници да изразяват собствена позиция, която да не съвпада с удобната на държавната власт, наднационални или външни фактори. Съответно – за правото на българските енориаши да следват духовните си пастири.
Всъщност, българското духовенство не може да заеме друга позиция, освен изказаната от митрополит Даниил, тъй като на небивали в последния век религиозни гонения от днешните киевски власти са подложени последователите на Украинската православна църква, с която БПЦ, както и всички други поместни църкви от векове са в евхаристийно общение – т.е. от православна гледна точка – на гонения в Украйна са подложени нашите братя в Христа.
Същевременно, чужди граждани нямат право на политическа дейност в България, чуждестранни организации – на вмешателство в българския политически живот, още повече – в делата на Църквата.
Това е българската традиционна вяра, в която никой не би трябвало да си позволява да се меси, тяхната верица униатска, фенерска и трансхуманистка!

Ето интервюто на Видинския митрополит, за което „Мати Украина“ го клеветят – който иска да го изслуша и да прецени кой крив – кой прав. Ако някой е слушал само глобалистка пропаганда – ще научи и много нови факти.

ВИДЕО: