България Ваксината Политика служебно правителство Сорос

ЯНАКИ СТОИЛОВ НАПУСНА СОРОСОИДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Споделете в мрежата

АВТОР: РУМЕН ДЕЧЕВ

Проф. Янаки Стоилов, единственият авторитетен член на правителството на Радев, го напусна. Действието може да се оцени единствено като демонстрация на разграничаване, защото става малко преди да изтече мандатът на служебното правителство и в навечерието на изборите. Важно обстоятелство, което не може да убегне, е, че напускането на проф. Стоилов идва само дни след подкрепата на Радев за терористичните антибългарски мерки на здравния му министър и решението на КС по отношение на измамника Кирил Петков. Решение, което Янаки Стоилов публично подкрепи, удряйки як конституционен шамар на действащия президент.

Напускането на Янаки Стоилов е знаков момент в разпада на антибългарската шайка, оглавявана от Радев. Трябва да отбележим, че за разлика от Бойко Рашков, Янаки Стоилов не каза и дума в подкрепа т.н. мерки, антиконституционни открай до край, което ясно разкрива смисъла на неговите действия. Проф. Янаки Стоилов беше смокиновият лист на това правителство. След неговото напускане Радев остана в кръга на своите компрометирани министри. Впрочем, Радев, както обикновено, не можа да скрие злобата си и изтърси, че новото поприще на Стоилов, щяло да бъде „венецът на една достойна кариера“. Напротив, Радев, напротив! С това си действие Янаки Стоилов запазва своя авторитет и възможности за политическа изява в бъдеще. Докато твоята кариера недвусмислено отива към своя край.

Да се надяваме, че мнозинството българи ще разберат създалата се ситуация и ще накажат самозабравилия се войскар с нужната бюлетина. Коя е тя, нека те да си решат. Важното е Радев да получи заслужения червен картон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *