Война Геополитика Донбас ЕС Журналистика НАТО Общество Политика Русия Украйна

ТЕРОРИЗМЪТ НИ Е ПО-ДОБЪР ОТ ТЕРОРИЗМА ВИ!

Споделете в мрежата

АВТОР: КОНСТАНТИН В. КИСИМОВ

В днешния ден е решаващо важно да различаваме добрия, демократичен тероризъм от лошия варварски диктаторски тероризъм, за да не се объркаме. Единият е сражение във войната за победа на демокрацията, другото – опит за поробване.

Затова, нека да започнем да работим върху един кратък пътеводител в тероризма с практически примери:

  • Когато в Москва с взрив, заложен под автомобила, загива 29-годишна жена – политически анализатор, теоретик, лектор и журналист, която никога не е държала в ръцете си оръжие, не е убивала и наранявала човек, но е говорила лоши работи… Въпросната мирна гражданка е дъщеря на един още по-лош човек, който е говорил още по-лоши работи – подлагал е западната демокрация на съмнение и я е критикувал. Това, очевидно, е демократичен тероризъм. Само слепият не би видял.
  • Когато камион-бомба (а, май, може и взривът да не е тръгнал от камиона) взривява Кримския мост, по който, освен, че се пренасят военни товари, се осигурява гражданското снабдяване на п-в Крим и Херсонска област – съответно 2 мил. жители и 1 мил. жители;…. Загиват – и никой не отрича това – между трима и петима невинни граждани, пътници в лека кола, намирала се на моста по време на взрива… Това, също, ОЧЕВИДНО е демократичен тероризъм (и който не го забелязва веднага да си скъса паспорта от ЕС). Невинните жертви и проблемите за мирното население (то, па, и едно мирно население – някакви руснаци, гласували на референдуми, че искат да се присъединят към диктатурата) несъмнено си струват в голямата война срещу диктатурите по света.
    Ами, ето – ако някой все още се обърква – нека да се ориентира по реакциите след събитието: В Киев се опъва билборд с картинка, изобразяваща Кримския мост в пламъци. Мирни киевчани – мъже, жени и деца се снимат за спомен пред билборда, празнувайки победата. (ЖЕНИ И ДЕЦА, тъпи тоталитарни глави, ясно ли е!?) Целият демократичен свят ликува и се възхищава на брилянтно изпълнената и с огромна ефективност диверсия, прекрасната „военна победа“ на украинските военни и специални служби! (Забележително как няколкото невинни жертви в леката кола ни най-малко не помрачават радостта ни от голямата победа срещу варварите!)
  • Когато в Балтийско море биват взривени трите тръби на Северните потоци 1 и 2 – чисто гражданска инфраструктура, заради което германските заводи започват да затварят производство, домакинствата в Западна Европа ще бъдат принудени да намалят отоплението си през зимата с n градуса и да не се къпят с топла вода, цените на газа в Европа и дефицитът на газ в Европа заплашват с икономическа криза до степен разрушаване икономиката на Европа – това е – какво?… Това е демократичен акт, разбира се. (Ах, да видим кой не внимава в Демокрацията сега!). Голяма победа срещу кървавия руски газ, парите от който ще послужат за проливане на нова кръв. „Терористичен акт“ тук е силна дума и не е добре да се употребява – да не вземе да се обърка някоя овца, политкоректно е „диверсия“.
  • Когато, в продължение на 9 години – преди и след началото на Специалната военна операция – се обстрелват с ракети центровете на градовете на Донбас, където няма никакви военни цели; загиват стотици мирни жители, включително много деца. Това е?
    Познахте – демократичен акт, антитерористична операция срещу сепаратисти.
  • Когато, след 7 месеца военни действия и въздържание от обстрел на граждански обекти, Русия обстрелва центрове на командване на територията на Украйна, като напр. сградата на СБУ (Служба безпеки України) – по принцип – военизирана инфраструктура, която е напълно легитимна цел в условията на война, това е, какво?
    Варварски тероризъм, поръчан от ненормални хора с очевидни психопатични уклони.

ПРОВЕРКА: Ако някой се затруднява – сега ще ви дам една подсказка. В последния случай – днешния обстрел по украински градове – подсказката е в това, че РУСИЯ ИЗВЪРШВА АКТА. Русия, както е известно, е варварска диктатура, която воюва срещу демокрацията – съответно – актът е ВАРВАРСКИ ТЕРОРИЗЪМ.
Друг пример – Кримският мост е взривен от Украйна. Украйна, както се изясни, е флагманът, квинтесенцията на западната демокрация – най-прекрасната и демократична страна на света – нашата мечта, заветната цел на всяко демократично сърце. Украйна е острието на нашето копие срещу диктатурата. Щом УКРАЙНА извършва действието – значи става дума за ПОБЕДА НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

ВТОРИ МЕТОД ЗА ПРОВЕРКА: Следете българските и всички демократични СМИ. Те ще ви дадат правилната интерпретация и веднага ще разбирате дали става дума за мирни жертви, които заслужават цялото ни съчувствие или за мирни жертви, които по някакъв начин са си го заслужили.

Така, сега – УПРАЖНЕНИЕ – за всеки, който иска да провери демократичността си и дали не е носител на латентна психопатия от тоталитаристки тип:
На снимките по-долу виждаме 23-годишната Кристина Жук и 10-месечната й дъщеря Кира, загинали при обстрел със залпов огън „Град“ на 27 юли 2014 г. в гр. Горловка.
Това демокрация ли е или тероризъм?
Отговор: Убитите са жители на сепаратистките републики на Донбас, обстрелът е проведен в хода на антитерористична операция на Украинските въоръжени сили срещу сепаратистките области в Донбас. Съответно – те са си го заслужили, не се поддавайте на прибързани емоционални реакции.
П.П. Руската путинска пропаганда използва случая да нарече мъртвата сепаратистка и мъртвото й сепаратистко детенце „Мадоната от Горловка“. Не обръщайте внимание.